Samsung Galaxy Note 6 (Edge) krijgt camera met twee lenzen

Smartphones

Het volgende vlaggenschip van Samsung is naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy Note 6 (of Note 7) en eerder deze week bleek ook dat het bedrijf werkt aan een Edge-versie met een gebogen scherm. Volgens een nieuw gerucht verschillen de twee modellen niet alleen qua scherm van elkaar, maar krijgt de Galaxy Note 6/7 Edge ook een cameramodule met twee lezen.

Samsung Galaxy Note 6 (Edge)

Het nieuws werd gepubliceerd door het Chinese Zol en deze bronnen uit de industrie claimen dat de nieuwe cameramodule door Samsung zelf wordt gemaakt. De site schrijft dat Samsung Electro-Mechanics (Semco) werkt aan een camera met twee lezen, die door de Galaxy Note 6 Edge of Note 7 Edge zal worden gebruikt. Het is niet geheel duidelijk of de camera ook aan de achterzijde van de reguliere Galalaxy Note zal zijn te vinden.

Samsung is overigens niet de enige fabrikant met een dual-camerasysteem, want de technologie is ook al gebruikt voor de Huawei P9 en de verwachting is ook dat de iPhone 7 Plus beschikt over een soortgelijke module. Het is helaas niet duidelijk hoe de technologie van Samsung gaat werken en wat voor extra mogelijkheden het gaan brengen, mocht het gerucht in ieder geval blijken te kloppen.

De verwachting was tot op heden dat de Samsung Galaxy Note 6 (Edge) zou worden uitgerust met dezelfde 12-megapixelcamera van de Galaxy S7 en S7 Edge, inclusief optische beeldstabilisatie, grotere pixels voor betere prestaties bij weinig licht en Dual Pixel-autofocus. De overige specificaties bestaan vermoedelijk uit een 5,8”AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap van de Europese modellen zal een snellere uitvoering van de Exynos 8890-soc zijn te vinden in combinatie met 6GB LPDDR4-geheugen.

Verder wordt er gesproken over een water- en stofdichte behuizing en een irisscanner waarmee je de Galaxy Note 6 snel en veilig kan ontgrendelen. Wanneer de Galaxy Note 6 wordt aangekondigd is vooralsnog onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*