Surface Pro 5 en Surface Book 2 krijgen Intel Kaby Lake-chips

Computer

Microsoft is naar verluidt van plan om de Surface Book 2 en Surface Pro 5 in het voorjaar van 2017 te introduceren en dankzij nieuwe informatie hebben we ook een idee gekregen wat we qua specificaties van beide producten mogen verwachten. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er nog vele maanden te gaan zijn tot de publieke lancering van deze nieuwe Microsoft-producten, het gebruikelijke korreltje zout is hier zeker van toepassing want er kan in deze periode nog een hoop veranderen.

Surface Pro 5 en Surface Book 2

De site MobiPicker claimt dat bronnen uit China hebben onthuld dat de Surface Pro 5 wordt aangedreven door de nieuwe Kaby Lake-processoren van Intel, en dat zou ook de reden zijn waarom het bedrijf uit Redmond geen plannen heeft om een vernieuwde versie in het laatste kwartaal van 2016 uit te brengen. Intel liet onlangs nog weten dat het hoopt dat de eerste apparaten met Kaby Lake-chips in vierde kwartaal verschijnen, maar gezien de release van eerdere Intel processoren ligt het meer voor de hand dat dit pas in het eerste kwartaal van 2017 zal plaatsvinden.

Volgens de site is het ook aannemelijk dat Microsoft het werkgeheugen van de Surface Pro 5 en Surface Book 2 opschroeft naar 16GB. Daarnaast komt de Kaby Lake-architectuur ook met een verbeterde grafische processor. Eerder gingen er al geruchten dat Microsoft een 4K-scherm zou willen gebruiken op zijn laptops en tablets, maar dit zou slechts gedeeltelijk waar zijn. Alleen de duurdere configuraties zouden worden aangeboden met een soortgelijk scherm, terwijl de andere varianten nog steeds zijn voorzien van een scherm met een 2K-resolutie.

De duurste Surface Book 2 en Surface Pro 5 modellen komen mogelijk dus met de krachtigste Kaby Lake-processoren, 16GB aan werkgeheugen 1TB flashopslag, een 4K-scherm en een nieuwe grafische kaart. Beide apparaten draaien uit de doos vermoedelijk op Windows 10 Redstone 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*