Samsung Galaxy S4 krijgt floating touch functie en zeer efficiënt AMOLED-scherm

Samsung

samsung-galaxy-s41121Over een aantal dagen zal het lang verwachte Samsung Galaxy S4 evenement dan toch eindelijk gaan plaats vinden, maar tot 14 maart zullen wij je ongetwijfeld nog dagelijks op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Vandaag is het ook niet anders, want het doorgaans betrouwbare SamMobile publiceerde afgelopen nacht een aantal nieuwe geruchten over het volgende vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S4.

In de afgelopen weken zijn er veel geruchten verschenen over twee verschillende Galaxy S4 versie, één met de Snapdragon 600 processor van Qualcomm en één met de Exynos 5 Octa die door Samsung zelf is ontwikkeld. Er is echter nog steeds veel onduidelijkheid over welke versie het gaat worden, maar de bron waarmee SamMobile sprak bevestigde het bestaan van de twee versies in ieder geval wel. Samsung zou namelijk twee verschillende Galaxy S4 prototypes hebben ontwikkeld. Eén met een LCD-scherm en Qualcomm Snapdragon 600-chip, terwijl het andere prototype met de Exynos 5 Octa-chip en AMOLED-scherm is uitgerust. Op dit moment blijft het dan ook onduidelijk of het bedrijf twee versie zal gaan uitbrengen voor verschillende markten of dat men afscheid gaat nemen van één van de twee.

‘Floating Touch’

Volgens het lek zullen bezitters van de Galaxy S4 ook hun toestel kunnen bedienen zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken. Deze floating touch technologie is overigens niet iets wat we nog niet hebben gezien, want eerder implementeerde Sony de functie ook al in de low-end Xperia Sola. Met floating touch kun je het touchscreen bedienen door met je vingers enkele centimeters boven het scherm te ‘zweven’. Om dit mogelijk te maken, maakt het scherm gebruik van sensors die het elektrische veld van je vingers kan detecteren, en met deze informatie nauwkeurig de positie van je vingers bepaald.

Samsung gebruikt de technologie ook al in de S Pen van de Galaxy Note 2. Met de zogeheten Air View functie is het mogelijk om eenvoudig te kijken welke apps, foto’s of andere content er in een folder is te vinden door met de stylus boven het scherm te zweven, net zoals je eigenlijk doet met de muis op de computer.

Het is echter niet geheel duidelijk welke technologie Samsung gaat gebruiken om je bewegingen van je hand te volgen. De Galaxy S4 zou namelijk ook met eye-tracking functionaliteit komen, zoals Eye Scroll, die automatisch de positie van je ogen volgt doormiddel van de camera aan de voorkant, en zo bijvoorbeeld automatisch de tekst kan scrollen op een website zonder dat je het scherm hoeft aan te raken. Mogelijk zal deze front-facing camera ook door Samsung worden gebruikt voor het detecteren van gestures.

PHOLED-scherm

Bij het ontwikkelen van een AMOLED-scherm kun je de keuze maken uit twee soorten organische lichtemitterende diodes (OLED): fluorescentie en fosforescerende. Het verschil tussen de twee is dat de fluorescerende materialen veel langer meegaan, maar deze ook lastiger zijn te produceren en meer stroom verbruiken. Tot nu toe heeft Samsung altijd een combinatie gebruikt van twee types in haar AMOLED-schermen: de groene en blauwe OLED’s waren fluorescerend, terwijl de rode OLED’s fosforescerend waren.

Het scherm van de Galaxy S4 zal volgens SamMobile gebruik maken van fosforescerend materiaal voor de rode en groene OLED’s, en fluorescerend materiaal voor de blauwe OLED’s. Deze techniek zorgt ervoor dat het scherm 30% efficiënter is in vergelijking met een LCD-paneel. De gebruikte technologie zal geen grote verschillen moeten opleveren qua kwaliteit van het scherm, maar het stroomverbruik zal wel aanzienlijk afnemen, wat weer een positief effect zal hebben op de accuduur van de Galaxy S4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*