Samsung Galaxy S7 en S7 Edge bijna 25 miljoen keer verkocht

Smartphones

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge werden op vrijdag 10 maart wereldwijd gelanceerd en niet veel later bleek al dat de twee smartphones een stuk populairder waren dan hun voorgangers. Een maand na de lancering kondigde Samsung aan dat er in totaal ongeveer 10 miljoen toestellen uit de Galaxy S7-lijn waren verkocht, en hoewel de verkoopcijfers inmiddels wat zijn gedaald, blijft het tweetal het nog altijd prima doen.

Galaxy S7 en S7 Edge verkoopcijfers

Volgens twee afzonderlijke rapporten uit Zuid-Korea (Yonhap News en Pulse News) zou dit aantal eind juni namelijk rond de 25 miljoen stuks moeten liggen. Het succes van de Galaxy S7 en S7 Edge is volgens de verschillende bronnen te danken aan agressieve marketing, een vroegere release dan in voorgaande jaren en ook is men erg te spreken over de kwaliteit van het tweetal.

Samsung heeft in onze ogen laten zien dat het de kritiek van consumenten serieus neemt, want hoewel het uiterlijk van de Galaxy S7-lijn vrijwel ongewijzigd is gebleven ten opzichte van de Galaxy S6 en S6 Edge, zijn er wel een groot aantal welkome verbeteringen geïntroduceerd. De behuizing is bijvoorbeeld weer water- en stofdicht (IP67), de camera presteert geweldig in vrijwel alle situaties en gebruikers kunnen het opslaggeheugen weer op een goedkope manier uitbreiden door middel van een geheugenkaartje.

Het populairste model uit de Galaxy S7-lijn schijnt de Galaxy S7 Edge te zijn met een scherm dat aan beide zijkanten licht is gebogen. Deze versie is ook duurder dan het reguliere model, waardoor Samsung hoge winstmarges verwacht wanneer het de cijfers van het tweede kwartaal aankondigt.

De verwachting is dat de verkoop in de loop van het jaar langzaam zal afnemen, onder andere door de introductie van de iPhone 7 en 7 Plus. Samsung komt in de tussentijd zelf nog met de Galaxy Note 6 of Note 7, die vermoedelijk in augustus wordt aangekondigd. Het lijkt er in ieder geval op dat Samsung weer de weg naar boven heeft gevonden na een tegenvallende lancering van de Galaxy S5 en S6/S6 Edge in de voorgaande jaren.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel te koop met een gratis 64GB geheugenkaart van Samsung: : KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*