Sony’s Xperia Transfer maakt overstap van iPhone naar Android makkelijker

Sony

xperia zBen je niet langer tevreden over je iPhone en denk je erover na om over te stappen naar een Android smartphone? Dan is het handig om te weten dat Sony de Xperia Transfer functie heeft ontwikkeld voor PC Companion en Bridge for Mac.

De Xperia Transfer zet zoals je begrijpt natuurlijk niet iOS apps om naar Android apps, maar het kan wel eenvoudig je berichten, afspraken, notities, favorieten, foto’s, video’s en muziek van iTunes naar één van de Xperia telefoons omzetten.

Om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen open je iTunes op je PC of Mac en maak je een back-up van de gegeven die op je iOS apparaat zijn te vinden. Na het aanmaken van een back-up open je op je Mac for Bridge applicatie en op je PC de PC Companion software. In PC Companion of Bridge klik je op de Xperia Transfer functie en volg je de stappen die je op je scherm ziet.

Sony maakt de overstap hiermee een stuk makkelijker, hoewel we iedereen wel aanraden om te controleren of alles wel goed is overgenomen. Met Xperia Transfer is het in ieder geval wel een stuk minder werk dan alles handmatig te moeten kopieren. De volgende Sony smartphone worden momenteel ondersteunt: Xperia VC, Xperia V, Xperia T, Xperia TX, Xperia TL, Xperia ZQ en de Xperia Z.

Het is overigens niet de enige fabrikant die een vergelijke functie heeft ontwikkeld, want Easy Phone Sync maakte dit met de Galaxy S3 mogelijk, maar ook HTC schijnt te werken aan een vergelijkbare functie. De release van de Xperia Transfer functie lijkt in ieder geval wel perfect getimed te ijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*