Installeer Android 4.2.1 Jelly Bean op de HTC One X

Archief

htc-one-x-plusDe trotse bezitters van de HTC One X kunnen nu dan toch ook eindelijk gebruik maken van Android 4.2.1 Jelly Bean dankzij de release van AOKP IceColdJelly custom ROM. Deze ROM voor de HTC One X is gebaseerd op de laatste AOSP versie voor Android 4.2.1. Op dit moment is het nog onduidelijk of HTC een officiële versie van Android 4.2.1 met HTC Sense gaat uitbrengen voor de One X. In deze handleiding gaan we je in ieder exact proberen uit te leggen hoe je Android Jelly Bean 4.2.1 kan installeren op je HTC One X.

Vereisten

Installatie is volledig op eigen risico wij zijn niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook.

Voor het beginnen van de installatie moet je eerste de laatste versie van CWM installeren, volg deze tutorial dan ook eerst om problemen te voorkomen. 

Installatie van Android 4.2.1 Jelly Bean voor de HTC One X

  1. Verbind de HTC One X met je Windows computer via de originele USB-kabel.
  2. Schakel nu externe opslag in op je toestel en kopieer de IceColdJelly ROM en Google Maps naar de root van je SD-kaart.
  3. Schakel nu je toestel volledig uit.
  4. Schakel nu je toestel in door de volgende combinatie knoppen in te drukken: volume omlaag en de aan/uit knop.
  5. In het bootloader menu kies je nu voor de optie Recovery, mocht je ClockworkMod Recovery nog niet hebben geïnstalleerd dan kun je hier de volledige tutorial vinden.
  6. In het Recovery menu selecteer je de optie wipe cache, wipe dalvik, wipe system en ga daarna voor de optie ‘Flash zip from SD card’ en druk de aan/uit knop in om je keuze te bevestigen.
  7. Selecteer nu ‘Choose zip from sdcard’.
  8. Gebruik nu de volume knoppen om de Android 4.2.1 ROM te selecteren en je keuze te bevestigen via de aan/uit knop.
  9. De installatie van Jelly Bean 4.2.1 zal nu starten. Voer de stappen nogmaals uit alleen installeer nu Google Apps voor Jelly Bean.
  10. Wipe Cache en Dalvik opnieuw.
  11. Wanneer je de stappen hebt gevolgd selecteer je de optie ‘Reboot System Now’ in het CWM menu. Bij de eerste keer zal het opstarten normaal gesproken een paar minuten langer duren, dit is echter slechts eenmalig.
  12. Gefeliciteerd je hebt nu een HTC One X met Android 4.2.1 Jelly Bean!

18 Reacties

  1. Yes, het is gelukt. Ben weer helemaal gerust. Niels bedankt voor je hulp en je reacties die je gaf. Wens je ook een prettig weekend en nogmaals THANKS.

    Reageer
    • Mooi om te horen, succes en veel plezier.

      Reageer
  2. boot.img flash????

    Reageer
  3. Bedankt voor de update. Er is wat veranderd. Nu kom ik tot welkom en dan zegt hij: Unfortunately, System UI has stopped. Wat nu?

    Reageer
    • Heb je de boot.img ook geflashed?

      Reageer
  4. Ok,dat had ik gedaan. Alles nogmaals gedaan en blijft maar hangen bij: android upgrading starting apps. Begin me nu toch zorgen maken dat ik mijn htc niet meer kan gebruiken,ook omdat ik geen andere rom erop kan zetten of kan dit wel in recovery? Ik baal ontzettend.

    Reageer
  5. USB is eruit, maar blijft hangenBij punt 9 staat: voer de stappen nogmaals uit. Vanaf welke stap is dat?

    Reageer
    • In plaats van het installeren van de ROM moet je bij die stap kiezen voor de Jelly Bean apps.

      Reageer
  6. Ik heb alles gevolgd. Maar na de reboot blijft hij hangen op Android upgrading starting apps. Wat moet ik nu doen en kan ik nog terug naar jelly bean 4.1 als het moet. Please help me!!!!!!

    Reageer
    • USB kabel wel verwijderd?

      Reageer
  7. Help!
    Alles precies gedaan zoals beschreven. zie punt 1 t/m 10. Alleen het opstarten lukt niet! De installatie blijft hangen na punt 10. Zoals beschreven, opnieuw opgestart, krijgt dan een scherm te zien met een paard (eenhoorn), met roterende radartjes. Met opschrift; initiating swagger. De procedure meerdere malen herhaald, maar blijft telkens hangen na het opnieuw starten van mobiel.
    Help, wat moet ik nu doen. Geen reserve roms staan op de sd-kaart.

    Reageer
    • Wipe Cache, Wipe Davlik, wipe System, installeer ROM + GApps wipe Cache en Davlik opnieuw.

      Reageer
  8. Ik zou heel graag die 4.2 op mijn toestel willen installeren maar volgens mij wordt het echter een risico omdat het een lease toestel is en daardoor de garantie verbroken wordt mocht hij ooit opgestuurd worden binnen het contractsduur.

    Reageer
    • John, als je niet precies weet wat je doet of je wil geen risico lopen dan is het beter om even te wachten. De verwachting is dat HTC in de komende maanden nog met een Android 4.2 Jelly Bean + Sense 5 update komt voor de HTC One X+.

      Reageer
  9. Werkt super! Eindelijk af van dat trage Sense!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*