iPhone 7 en 7 Plus komen met 3,5mm EarPods en Lightning-adapter

Smartphones

De verwachting is dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet langer beschikken over een traditionele 3,5mm-koptelefoonaansluiting en mocht dit verhaal inderdaad blijken te kloppen, dan zal dit ook een effect hebben op de accessoires die standaard worden meegeleverd. Volgens het Japanse Mac Otakara zijn de veranderingen echter minder groot dan gedacht, zo zou Apple alleen een Lightning-naar-3,5mm-adapter meeleveren.

iPhone 7 en 7 Plus

In de afgelopen maanden is er gesproken over draadloze AirPods met Bluetooth-connectiviteit en Lightning EarPods, maar de bronnen van de Japanse site verwachten dat de iPhone 7 en 7 Plus worden geleverd met de huidige 3,5mm EarPods en dat deze met een Lightning-adapter met de nieuwe iPhones kunnen worden verbonden. Mac Otakara baseert zijn informatie op basis van gesprekken die de site met bronnen op Computex Tapei 2016 heeft gevoerd. Het blijft nog maar zeer de vraag hoe betrouwbaar deze bronnen daadwerkelijk zijn.

Wij kunnen het ons persoonlijk niet voorstellen dat Apple de 3,5mm-koptelefoonaansluiting gaat verwijderen om de audiokwaliteit te verbeteren, maar in de tussentijd door blijft gaan met het leveren van deze oordopjes. Daarnaast staat Apple er niet bepaald om bekend om gratis adapters mee te leveren voor nieuwe technologieën, deze worden doorgaans voor een flinke meerprijs aangeboden.

Opmerkelijk genoeg schreef de site in april nog dat Apple nieuwe EarPods gaat introduceren die kunnen worden verbonden via een Lightning-poort of door middel van Bluetooth-connectiviteit, waarbij het overigens niet aannemelijk is dat de iPhone 7 en 7 Plus standaard met draadloze oordopjes worden geleverd. Er is in de afgelopen maanden wel wat informatie verschenen over deze draadloze AirPods, echter ligt het voor de hand dat deze afzonderlijk worden verkocht vanwege de hogere kostprijs.

Meer opslaggeheugen?

Verder schrijft de site dat de iPhone 7 en 7 Plus beide een optie krijgen voor 256GB aan opslaggeheugen en dat er openingen voor de speakers aan de linker- en rechterkant van de Lightning-poort zijn te vinden. Deze tweede speaker zou overigens niet resulteren in stereo geluid.

Het is op moment van schrijven nog onbekend wat er voor de 3,5mm-koptelefoonaansluiting in de plaats komt, mocht Apple in ieder geval besluiten om de aansluiting te verwijderen. Verschillende bronnen hebben gesuggereerd dat er een tweede speaker wordt geplaatst, maar onlangs verschenen schematische tekeningen lijken dit toch teken te spreken.

De iPhone 7 en 7 Plus worden naar verluidt in september aangekondigd. Naast het verwijderen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting wordt er gesproken over een ontwerp dat veel op de iPhone 6s lijkt met aangepaste antennestrepen aan de achterzijde, een sneller 4G-modem van Intel, een water- en stofdichte behuizing en een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*