HTC gaat volgende Nexus-telefoons voor Google maken

Smartphones

HTC werkt naar verluidt aan twee nieuwe Nexus-smartphones die nog dit jaar worden uitgebracht. Het nieuws verscheen vorige week al, maar werd destijds ondergesneeuwd door de aankondigingen van Apple en de E3-gamebeurs. De informatie komt overeen met geruchten die in de afgelopen maanden zijn gepubliceerd, waarbij er meerdere malen werd beweerd dat er in 2016 twee Nexus-apparaten van HTC op de markt worden gebracht. Volgens de site India Today worden beide telefoons uitgerust met een licht verbeterde processors in vergelijking met de huidige vlaggenschepen.

HTC Nexus

De twee toestellen van HTC worden in samenwerking met Google ontwikkeld en zouden intern bekend staan onder de codenamen Marlin en Sailfish. “Eerder dit jaar hebben we gehoord dat HTC twee Nexus-telefoons aan het maken was, met de codenamen Marlin en Sailfish. Mocht dit blijken te kloppen, dan kun je verwachten dat deze apparaten gebaseerd zijn op HTC’s nieuwe vlaggenschip, de HTC 10. De Marlin en Sailfish zullen echter worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821 processor in plaats van de Snapdragon 820 die HTC heeft gebruikt voor de HTC 10, die eind april werd aangekondigd en inmiddels wereldwijd is gelanceerd.

De samenwerking tussen Google en HTC kan als een handreiking worden gezien voor het noodlijdende bedrijf, dat al jaren te maken heeft met teruglopende verkoopcijfers. Het bedrijf hoopt dat de introductie van twee Nexus-telefoons weer voor wat positief nieuws kan zorgen.

Volgens de site zullen de toekomstige Nexus-telefoons betere prestaties leveren dan de huidige vlaggenschepen, en de Marlin en Sailfish modellen richten zich dan ook overduidelijk op het high-end segement. Daarnaast zouden ook de Samsung Galaxy Note 6 of Note 7 en de ZenFone 3 Deluxe moet dezelfde Snapdragon 821-soc worden uitgerust.

In 2015 introduceerde Google twee nieuwe smartphones: de 5,2-inch Nexus 5X en de 5,7-inch Nexus 6P, die door LG en het Chinese Huawei zijn ontwikkeld. India Today zegt dat beide telefoons het uitstekend hebben gedaan tot op heden en Google heeft eveneens hoge verwachtingen voor de HTC “Marlin” en “Sailfish”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*