Eerste foto verschenen van BlackBerry Neon, codenaam ‘Hamburg’

Smartphones

BlackBerry maakte kort na de introductie van de Priv bekend dat het in 2016 met twee nieuwe mid-range Android-telefoons komt. Een van de deze toestellen zou de codenaam Hamburg dragen en in mei verschenen ook al de specificaties van dit toestel met het modelnummer BlackBerry STH100. Informatie in recentelijk gepubliceerde documenten van de Wi-Fi Alliance suggereren verder dat de telefoon mogelijk een Alcatel rebrand is van TLC.

BlackBerry Neon

De Twitter-gebruiker The Malignant publiceerde naar eigen zeggen een foto waarop de Hamburg is te zien, hoewel de bron claimt dat BlackBerry Neon de officiële naam is van het apparaat. De behuizing van de Neon zou deels zijn gemaakt van aluminium. Het toestel dat we op de foto’s zien lijkt een kopie te zijn van de Alcatel Idol 4, hoewel de kans natuurlijk bestaat dat de ‘telefoonlekker’ de logo’s van Alcatel in Photoshop heeft vervangen met die van BlackBerry.

blackberry neon

Links de Alcatel Idol 4 – rechts de BlackBerry Neon

Daarnaast valt op dat de specificaties van de BlackBerry Neon en Alcatel Idol 4 grotendeels identiek zijn. Beide smartphones beschikken over een 5,2-inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 617-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit processor met in totaal acht Cortex A53-cores (1,5GHz) en een Adreno 405-gpu. In totaal is er 3GB werkgeheugen beschikbaar en 16GB opslagruimte, dat door middel van een geheugenkaartje kan worden uitgebreid naar maximaal 256GB.

Aan de achterzijde is een 13-megapixelcamera geplaatst met een enkele led-flitser en ondersteuning voor HDR. De camera is ook in staat om video’s in 4K op te nemen. Selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam, die video’s in 1080p kan vastleggen. De software van BlackBerry zal gebaseerd zijn op Android 6.0.1 Marshmallow.

Het is voor de hardware divisie van BlackBerry vermoedelijk de laatste kans, want de in 2015 uitgebrachte BlackBerry Priv is simpelweg geflopt. CEO John Chen gaf toe dat de prijs simpelweg te hoog was en dat de nieuwe mid-range modellen ergens tussen de $300 en $400 worden geprijsd, hoewel we ons afvragen of dat voldoende is om de concurrentie aan te gaan met de gevestigde order.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*