Installeer Android 4.2.2 Jelly Bean op de HTC One V

Archief

htc_one_v_frontDe HTC One V kan nu worden geüpdatet naar Android 4.2.2 Jelly Bean, dankzij de custom PACman ROM die nu te downloaden is. Je krijgt overigens niet alleen de beschikking over Android 4.2.2 Jelly Bean, maar de welbekende PACman ROM’s combineren de beste functies van CyanogenMod, Paranoid Android en AOKP in één firmware. In deze handleiding zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je Android 4.2.2 kan installeren op de HTC One V. Voordat je echter met de installatie kan beginnen is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de bootloader is ontgrendeld en dat ClockworkMod Recovery is geïnstalleerd.

De Android 4.2.2 PACman ROM kent helaas wel een aantal gebreken, maar deze zullen volgens de ontwikkelaars in de nabije toekomst worden gefixed. Het heeft dan ook weinig zin om alle problemen te vermelden, want het merendeel van de bugs wordt normaal gesproken vaak in een aantal dagen opgelost. Mocht je toch niet tevreden zijn over de firmware dan kun je altijd eenvoudig terug naar de originele firmware, maar zorg er wel voor dat je eerst een back-up maakt in ClockworkMod Recovery voordat je aan de installatie begint.

Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook, mocht je toch tegen problemen oplopen dan raden we je aan om een reactie achter te laten, zodat wij of andere gebruikers je kunnen helpen. Het is belangrijk om te weten dat deze handleiding specifiek is geschreven voor de HTC One V en dus niet voor andere HTC of Android smartphones of tablets.

Vereisten

Installeer Android 4.2.2 op de HTC One V

  1. Na het downloaden van Fastboot pak je het bestand uit en kopieer je deze naar de C: schijf zodat de folder kan worden bereikt via het volgende pad: C:Fastboot.
  2. Pak nu het Android 4.2.2 bestand uit, maar verwijder het zip bestand niet, want deze ben je later nodig. Open de folder en kopieer het boot.img bestand naar de Fastboot folder (C:Fastboot).
  3. Kopieer nu het Android 4.2.2 zip bestand en Google Apps naar de SD-kaart van je telefoon.
  4. Zet de HTC One V uit.
  5. Start de bootloader modus door de telefoon aan te zetten met de volume omlaag + aan/uit knop ingedrukt. Selecteer nu de fastboot modus in het bootloader menu met je volume knoppen en bevestig de keuze met de aan/uit knop.
  6. Open nu het commando venster op je Windows computer en voer het volgende commando in: cd c:Fastboot [enter]
  7. Flash nu het boot.img bestand met het volgende commando: fastboot flash boot boot.img [enter]
  8. Lees nu de navigatie instructies op je scherm en selecteer te bootloader optie en start hierna recovery.
  9. In het ClockworkMod Recovery menu maak je eerst een back-up door het back-up & restore te openen en een back-up te creëren.
  10. Ga terug naar het hoofdmenu en wipe de data van je toestel. Selecteer nu flash zip from SD card en bevestig de keuze met de aan/uit knop.
  11. Druk nogmaals de aan/uit knop in om choose zip from sdcard te selecteren.
  12. Navigeer nu naar de Android 4.2.2 firmware en start de installatie met de aan/uit knop.
  13. Na het installeren van Android 4.2.2 ga je terug naar het hoofdmenu -> flash zip from SD card -> choose zip from sdcard, maar nu installeer je het Google Apps bestand.
  14. Ga opnieuw terug naar het hoofdmenu en selecteer reboot system now om je telefoon opnieuw op te starten. De eerste start van Android 4.2.2 zal enkele minuten in beslag nemen, hou hier dus rekening mee.
  15. Gefeliciteerd, je bent nu in bezit van een HTC One V met Android 4.2.2.

4 Reacties

  1. De link naar ‘Android 4.2.2’ werkt niet meer…

    Reageer
  2. @Geywen en redactie,

    Na punt 13 reboot je in bootloader, eenmaal in bootloader ga naar je terminal en ga naar de locatie van de Fastboot map.

    Hierin moet ook de boot.img zitten, eenmaal in de juiste map type devolgende commando…

    fastboot flash boot boot.img (of hoe de boot.img heet)

    In het scherm op je toestel zie je rechtsboven in een balkje bewegen, een paar seconden later zie je in je terminal veld dat het gelukt is.

    Is het gelukt voer de volgende commando in terminal…

    fastboot reboot

    Wacht geduldig af, de installatie kan 2 a 3 minuten duren. Duurt het langer dan 10 minuten is er iets die goed gegaan.

    Ga je je kernel (de boot.img) eerst flashen en dan jelly bean installeren gaat het niet goed benik achter gekomen.

    Reageer
  3. ik heb alles gedaan zoals beschreven(dacht ik tenminste) maar mijn telefoon blijft herstarten en houdt het htc scherm aan. wat te doen?

    Reageer
  4. Link naar ROM down. Plaats misschien ineens een link naar de forumthread van de developer, waarschijnlijk xda?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*