Microsoft brengt update uit voor Windows 10 upgrade notificatie

Besturingssystemen

Eerder deze week kon je nog lezen dat Microsoft stopt met het pushen van de gratis update naar Windows 10, maar het blijkt dat ze het in Redmond toch nog niet helemaal hebben afgeleerd. Microsoft heeft namelijk een nieuwe software-update uitgebracht voor computers die Windows 7 of Windows 8.1 draaien met als belangrijkste feature een notificatie om gebruikers te informeren dat de gratis upgrade naar Windows 10 binnenkort tot een eind komt.

Windows 10 upgrade

Gebruikers van Windows 7 of 8.1 die update KB3173040 hebben geïnstalleerd krijgen een gigantisch venster te zien met de tekst: “Sorry dat ik stoor, maar dit is belangrijk. De gratis upgrade naar Windows 10 eindigt op 29 juli.” Microsoft geeft je een aantal opties om uit te kiezen, waaronder de mogelijkheid om direct te upgraden, de herinnering op een later moment nogmaals te tonen of om de boodschap nooit weer te laten zien.

windows 10 notificatie

“Dit bericht is een herinnering dat de gratis Windows 10 upgrade op 29 juli 2016 eindigt. Microsoft raadt een upgrade naar Windows 10 aan voordat de aanbieding afloopt. U kunt rechtstreeks upgraden of ervoor kiezen om op een later moment te worden herinnerd. Voor meer informatie over de Windows 10 upgrade en notificaties opent u de onderstaande links.”

Volgens de officiële website werd de update op 30 juni uitgebracht voor systemen draaiend op Windows 7.1 en 8.1, en wordt de update aanbevolen, waardoor alles automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd. Het bericht wordt niet weergegeven wanneer er een recente versie van de Get Windows 10-app is geïnstalleerd, wanneer de computer niet compatibel is met Windows 10, u eerder Windows 10 heeft verwijderd na de upgrade, de installatie van Windows 10 is mislukt en teruggedraaid of wanneer de Windows 10 upgrade is uitgeschakeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*