Chrome-browser krijgt ingebouwde Google Cast-ondersteuning

Besturingssystemen

Google Cast, de onderliggende technologie achter Chromecast, wordt binnenkort standaard geïntegreerd in Chome, en kan ook worden gebruikt voor Hangouts. De Chrome-browser krijgt in versienummer 51 – de uitrol is inmiddels van start gegaan –  een ‘Cast’’ functie in het dropdown-menu.

Casten in Chrome

Gebruikers kunnen net als met de extensie de Cast-functie gebruiken om een tabblad van Chrome weer te geven op een televisie of een ander apparaat met Cast-ondersteuning. De extensie is niet langer nodig, maar zal blijven werken waardoor het Casten voor iedereen eenvoudig blijft. Het enige wat je hoeft te doen is het contextmenu te openen door met je rechtermuisknop op een pagina te klikken en de optie Cast te selecteren.

Daarnaast is het niet langer nodig om je druk te maken over de videokwaliteit, bitrate en resolutie, want Google zegt dat het dit automatisch aanpast op basis van je bandbreedte, oftewel de snelheid van je internet/lokale netwerk. Cast zal verder straks ook zijn te vinden in Chrome OS.

Hangouts

Google’s chatdienst krijgt ook de mogelijkheid om Google Casts te ontvangen. Deze functionaliteit werd al in mei gespot en Cast to Hangouts wordt momenteel uitgerold naar de stabiele versie. Een lezer van AndroidPolice, die melding maakte van de feature, zegt dat Hangouts ook in je agenda kijkt of er nog hangouts zijn gepland:

“Ik heb dit werkend gekregen in Chrome OS (versie 52), hoewel buggy. Mijn werkplek gebruikt Hangouts voor onze vergaderingen. Wanneer ik kiest voor de optie Cast in het menu, dan zoekt het naar afspraken in mijn agenda en stelt de applicatie mij in staat om mijn tabblad of desktop te delen met Hangout. Het is vergelijkbaar met het delen van een scherm in Hangout, maar wordt geen geluid uitgezonden. Een voorbeeld is wanneer je in een kamer bent met Chromebox for Meetings ingericht en je wilt een scherm delen met iedereen, dan kun je dit doen zonder deel te nemen aan de Hangout.”

Chrome 51 is een stabiele release, maar niet alle gebruikers zien de Cast-functie is het dropdown-menu. Mocht de optie nog niet op jouw systeem beschikbaar zijn, geeft het dan wat tijd – Google rolt dit soort features vaak stapsgewijs uit, of de versie van Chrome nou stabiel is of niet. Hetzelfde geldt voor Hangouts, hoewel je daarvoor Chrome 52 moet hebben geïnstalleerd.

Nog niet in het bezit van een Chromecast? De dongle is voor €39,- beschikbaar bij Coolblue

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*