Apple introduceert watchOS 3 bèta 2 voor ontwikkelaars

Besturingssystemen

De tweede bèta voor watchOS 3 is vanavond door Apple uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen de update downloaden via het Apple Developer Center als een configuratie profiel. Het is nog niet exact duidelijk welke verbeteringen de tweede bèta brengt, maar vermoedelijk gaat het om de nodige optimalisaties en bugfixes. Verder verschenen er vanavond nieuwe bèta’s voor macOS, tvOS en iOS 10.

watchOS 3 bèta 2

Deze nieuwe versie van besturingssysteem voor de Apple Watch zorgt voor sneller startende apps, die tegelijkertijd ook in de achtergrond worden geüpdatet. In vergelijking met watchOS 2 zouden apps zeven keer zo snel starten. Daarnaast is er een dock toegevoegd met je favoriete apps, brengt Control Center de mogelijkheid om snel belangrijke features aan of uit te zetten en wordt het veel eenvoudiger om tussen verschillende watch faces te wisselen.

Niet alle apps zullen razendsnel kunnen worden gestart, want Apple slaat alleen de favoriete apps van de gebruiker op in het werkgeheugen. WatchOS 3 bevat ook een Scribble-feature voor het schrijven van reacties met handschrift herkenning – alleen beschikbaar in het Engels en Chinees. Er is ook een nieuwe Minnie Mouse watch face toegevoegd samen met een enkele anderen, waaronder Activity en Numerals. Gebruikers kunnen door te swipen veel sneller wisselen tussen de verschillende digitale wijzerplaten. Verder brengt Apple een nieuwe Herinneringen en Find My Friends-app naar de Apple Watch

Met watchOS 3 wordt het ook een stuk eenvoudiger om een alarmnummer te bellen op basis van het land waar de gebruik zich bevindt, zoals bijvoorbeeld 112 in Nederland. Door de knop aan de zijkant in te drukken kun je direct 112 bellen via Wi-Fi of met je gekoppelde telefoon. Daarnaast kunnen gebruikers activiteiten delen met geselecteerde vrienden en familie, zo kunnen zij bijvoorbeeld zien welke afstand je op een dag hebt afgelegd. Een nieuwe app genaamd Breathe is ontworpen om gebruikers te helpen bij ademhaling sessies om de dagelijkse stress te verlichten.

Ontwikkelaars die de watchOS 3 bèta voor het eerst op hun apparaat installeren moeten eerst het configuratie profiel installeren. Huidige testers kunnen de Watch-app op hun iPhone openen om de nieuwe bèta te installeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*