XOLO gaat ‘snelste smartphone ooit’ met Intel-soc op 14 maart onthullen

Archief

Schermafbeelding 2013-03-11 om 11.20.03Op 14 maart staat er weer een hoop gebeuren in de technologie wereld. Niet alleen zal Samsung de Galaxy S4 voor het eerst aan de wereld onthullen, maar volgens Tech2 zal XOLO op deze dag de “snelste smartphone ooit” aankondigen. Het tot op heden onbekende apparaat zal in Goa worden aangekondigd.

De uitnodigen van XOLO zijn de deur al uit gegaan, en hierop zijn een aantal hints gegeven over de nieuwe processor. Het nieuwe apparaat zal gebruik maken van een nieuwe Intel processor. Wij verwachten dat dit zal gaan om de Intel Clover Trail+ processor, die tijdens het Mobile World Congress 2013 in Barcelona werd aangekondigd.

Op de afbeelding is de bovenkant van het toestel al te zien. Het lijkt om een redelijk standaard ontwerp te gaan met een aan/uit knop en een 3,5mm jack plug voor de koptelefoon. Daarnaast lijkt er aan de rechterkant een blauw notificatie licht zijn te zien. De uitnodiging bevestigd ook dat het toestel op Android zal draaien, maar onduidelijk is het nog om welke versie het gaat.

Beide bedrijven werken al samen met elkaar sinds de komst van de mobiele Medfield processor. De twee bedrijven brachten eerder al de XOLO X900 en X500 op de markt. Intel heeft met de Clover Trail+ lijn een tweede CPU core aan de soc toegevoegd dat zal moeten resulteren in betere (grafische) prestaties en meer functionaliteit.

Tijdens het Mobile World Congress maakte Intel bekend dat de Clover Trail+ in drie verschillende versies is te verkrijgen: de 2,0Ghz Z2580, de 1,6GHz Z2560 en de 1,2Ghz Z2520. Met de grafische prestaties lijkt het dankzij de dual-core PowerVR SGX 544MP2 GPU ook wel goed te zitten, en zal het een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van de Medfield chips. Deze nieuwe socs ondersteunen displays met resoluties tot en met 1900 x 1200 pixels en hebben een geïntegreerde HSPA+ modem, helaas wordt 4G-LTE nog niet ondersteunt.

Verder ondersteunt het nieuwe Atom platform van Intel twee camera’s, de camera op de achterkant kan maximaal gaan tot 16-megapixels, terwijl de front-facing camera gelimiteerd is tot 2-megapixels. De camera op een op Clover Trail+ gebaseerd apparaat kan foto’s maken tot 15 frames per seconde in de zogeheten burst modus. Het maken van foto’s in HDR is ook verbeterd en zal resulteren in scherpere foto’s met minder ghosting. Net zoals veel andere fabrikant is het nu ook mogelijk om gezichtsuitdrukkingen te veranderen door meerdere foto’s kort achter elkaar te maken.

Op woensdag 14 maart zal XOLO de “snelste smartphone ooit” met Intel processor aan de wereld onthullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*