Galaxy Note III krijgt LCD scherm voor betere S-Pen ervaring

Samsung

galaxy noteDe aankondiging van de Galaxy S4 zal deze week dan eindelijk gaan plaats vinden, maar er komen dit jaar nog een aantal andere high-end apparaten van de Koreaanse fabrikant, waaronder de Galaxy Note III. Volgens de laatste geruchten zou de tablet weleens kunnen beschikken over een LCD-type display.

Het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile zegt dat Samsung intern momenteel aan het discussiëren is voor de switch van AMOLED naar LCD. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat LCD geschikter is voor een stylus, en om de S-Pen ervaring te verbeteren voor de volgende Galaxy Note zou men overwegen om te kiezen voor een LCD scherm.

Eerder gingen er ook al geruchten dat de Galaxy S4 zou worden uitgerust met een LCD scherm, maar de laatste berichten lijken er toch op te wijzen dat er zou zijn gekozen voor een PHOLED-type scherm in plaats van AMOLED. Momenteel heeft de Galaxy Note 8 al een LCD scherm, wat erop zou kunnen duiden dat Samsung de technologie alleen wil gebruiken voor grote schermen.

Aan het begin van het jaar werd er overigens ook geschreven dat Samsung een 5,9-inch apparaat in ontwikkeling heeft, en dat doet ons gelijk denken aan de Galaxy Note III, hoewel er door Samsung nog niks is bevestigd. Verder eerder deze maand al bekend dat Samsung zich heeft ingekocht bij Sharp, we kunnen daarom weleens Sharp IGZO panelen verwacht in toekomstige Samsung producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*