Google Now komt op korte termijn naar Chrome en Chrome OS

Google

Schermafbeelding 2013-03-13 om 00.14.14Google Now was en is nog steeds één van de belangrijkste functies van de Android Jelly Bean update, en het bedrijf lijkt nog lang niet klaar te zijn met de ontwikkeling van de dienst. Er gaan al een tijdlang geruchten dat de virtuele assistent in de toekomst ook naar Chrome OS en de Chrome browser worden gebracht, een gerucht dat lijkt te worden bevestigd door nieuwe referenties die zijn ontdekt is in de laatste Chromium build.

Ontwikkelaar Francois Beaufort ontdekte dat in de laatste versie van Chromium – het open source project waarop zowel Chrome als Chrome OS is gebaseerd – een referentie die duidelijk het bestaan van Google Now voor de browser en het besturingssysteem lijkt te bevestigen. De Google Now functie kan eenvoudig worden geactiveerd door een instelling te wijzigen in Chromium, maar omdat de dienst nog geen toegang heeft tot de Google Now servers is de functie nog niet te gebruiken.

Het bewijs is nu in ieder wel geleverd dat Google Now in de nabije toekomst zal worden geïntegreerd in de Chrome browser en Chrome OS. In december ontvingen we al de eerste stukjes informatie dat het Chrome team aan het werken was aan Google Now voor de desktop en ook zou er een nieuw notificatiesysteem voor Chrome in ontwikkeling zijn die gesynchroniseerd is met alle verschillende Google diensten.

Hoewel de functie nog niet officieel is aangekondigd ziet het er naar uit dat we niet veel langer hoeven te wachten, in de documentatie van Chromium is namelijk te lezen dat de dienst bijna klaar is. Wij verwachten dan ook dat een stabiele versie van Google Now voor Chrome en Chrome OS in de komende weken zal worden uitgebracht, echter bestaat er ook een kans dat dit pas zal gebeuren tijdens het Google I/O evenement in mei van dit jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*