Foxconn test glazen ontwerp voor opvolgers iPhone 7 en 7 Plus

Smartphones

De Taiwanese fabrikant Foxconn ontwikkelt momenteel glazen behuizingen en oledschermen in een poging om orders binnen te slepen voor de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, zo claimt de Japanse website Nikkei. Het nieuws sluit aan bij de geruchten dat de iPhones die dit jaar op de markt worden gebracht opnieuw de looks krijgen van de iPhone 6 en 6s, terwijl er volgend jaar een grotere veranderingen zullen worden doorgevoerd vanwege het 10-jarige bestaan van de iPhone.

iPhone krijgt in 2017 oledscherm

Het rapport beweert dat Foxconn ten minste een jaar bezig is met de ontwikkeling van een glazen behuizing en de productie van oledschermen via Sharp, dat eerder dit jaar door Foxconn werd overgenomen. De fabrikant zou moeten concurreren met Samsung en China’s Biel Crystal & Lens Technology om orders binnen te halen.

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo schreef eerder dit jaar dat Apple in 2017 overstapt naar een behuizing die niet van aluminium is gemaakt, waarbij glas de meest waarschijnlijke vervanger is voor de nieuwe iPhone-modellen die volgend jaar worden verwacht. Kuo en enkele andere bronnen verwachten dat de iPhones volgend jaar ook worden voorzien van een dunner en lichter oledscherm in plaats van de lcdschermen die momenteel nog worden gebruikt. Samsung zou zelfs al een overeenkomst met Apple hebben getekend voor de levering van deze schermen.

Voor Apple is er in ieder geval werk aan de winkel, want de oledschermen van Samsung zijn zichtbaar in het voordeel wat betreft energieverbruik, beeldkwaliteit en contrast. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf uit Cupertino verschillende lcd-technologieën gebruikt, maar de huidige oledschermen zijn dunner, lichter, mooier en efficiënter dan lcd.

De opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus lijken op papier welkome verbeteringen te brengen ten opzichte van de relatief kleine veranderingen in de afgelopen twee jaar. Het uiterlijk is dit jaar bijvoorbeeld opnieuw gebaseerd op het ontwerp van de iPhone 6 en 6 Plus, die in 2014 op de markt werden gebracht. De enige veranderingen die we verwachten zijn de aangepaste antennestrepen, de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting, een nieuwe donkere kleur (spacezwart) en een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*