Dit zijn de HTC Nexus Sailfish specificaties

Smartphones

Er gaan al enkele maanden geruchten dat HTC en Google later dit jaar met twee nieuwe Nexus-telefoons komen, met de codenamen Sailfish en Marlin. We hebben dankzij enkele gepubliceerde renders een goed idee gekregen wat we qua uiterlijk kunnen verwachten, maar inmiddels lijken we ook duidelijkheid te krijgen over de hardware. Op het Chinese Weibo is namelijk te zien dat de Google “Sailfish” is getest in de benchmark-app AnTuTu.

HTC Nexus Sailfish

De specificaties die in onderstaande overzicht zijn te zien komen overeen met wat we tot nu toe over beide toestellen hebben gehoord. Het toestel in de benchmark is de Sailfish, die naar verluidt beschikt over een 5-inch amoledscherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, terwijl de Marlin naar alle waarschijnlijkheid een 5,5-inch scherm krijgt met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Onder de motorkap van de HTC Nexus “Sailish” vinden we de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit chipset met vier Kryo-cores en een Adreno 530 als grafische processor. HTC voegt daar 4GB LPDDR4-geheugen aan toe en standaard is er 32GB opslagruimte beschikbaar, hoewel er mogelijk ook nog een variant komt met 128GB. Het geheugen kan volgens de laatste informatie niet worden uitgebreid met een geheugenkaartje.

sailfish

Aan de achterzijde is er een 12- of 13-megapixelcamera geplaatst. Deze sensor is vermoedelijk ook gebruikt voor de HTC 10 en dat betekent grotere pixels voor meer details en betere prestaties bij weinig licht. De camera zal daarnaast ook video’s in 4K kunnen vastleggen. Selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam. Uit de doos draait de Sailfish op Android 7.0 Nougat en onder de cameramodule aan de achterzijde zal ook nog een vingerafdrukscanner zijn te vinden.

Qua specificaties lijkt de HTC Nexus “Sailfish” grotendeels een kopie te worden van de HTC 10, zo beschikt het toestel over dezelfde processor, werkgeheugen, opslagruimte en camera. Wanneer HTC en Google de Sailfish en Marlin op de markt gaan brengen is op moment van schrijven nog onbekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*