Pre-orders Samsung Galaxy Note 7 verbreken alle records

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 7 werd op 2 augustus aangekondigd en het blijkt dat het nieuwe vlaggenschip erg populair is onder consumenten. Volgens een recent rapport heeft het bedrijf een recordaantal pre-orders ontvangen in de landen waar het toestel al kan worden voorbesteld. In Nederland zullen we nog even geduld moeten hebben, want het toestel is hier vanaf 16 augustus beschikbaar voor pre-order en op vrijdag, 2 september ligt de phablet in de winkels.

Samsung Galaxy Note 7 pre-ordert

Samsung zou in thuisland Zuid-Korea inmiddels 200.000 pre-orders hebben ontvangen in de eerste twee dagen. Het aantal pre-orders voor de Galaxy S7 en S7 Edge zou eerder dit jaar lager zijn uitgevallen. In andere landen doet de Galaxy Note 7 het naar verluidt ook prima, vooral de Blue Coral-versie schijnt erg in trek te zijn ten opzichte van de andere kleuren die beschikbaar zijn.

In Nederland wordt de Galaxy Note 7 niet uitgebracht in de kleur goud, maar wel in de kleuren Black Onyx (zwart), Silver Titanium (zilver) en Blue Coral (blauw). Daarnaast wordt de Europese variant aangedreven door de Exynos 8890-soc in plaats van de Snapdragon 820-soc, die wordt ingezet voor de modellen overzees. Wat betreft prestaties zijn de chipsets gelijkwaardig aan elkaar, echter heeft Snapdragon 820-soc een unieke feature gekregen. Het blijkt dat deze chip er namelijk voor heeft gezorgd dat de Note 7 de eerste commercieel beschikbare smartphone wordt met ondersteuning voor 4×4 MIMO.

Deze technologie maakt gebruik van vier antennes om verbinding te maken met gsm-masten. Het hogere aantal antennes zorgt in theorie voor hogere snelheden en een stabielere verbinding. Overigens is het nog maar de vraag of er in Nederland überhaupt zou kunnen worden geprofiteerd van de technologie, want volgens KPN duurt het maximaal nog 4 jaar voordat het netwerk ondersteuning biedt voor MIMO.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer de Galaxy Note 7 beschikbaar is voor pre-order? Schrijf je dan nu in bijna Tele2 en ontvang automatisch een e-mail wanneer de pre-order van start gaat. Volgens onze informatie krijg je naast de telefoon ook een nieuwe Gear VR cadeau wanneer je voor 2 september een bestelling plaatst.

Winkel Levering Prijs Meer informatie
Tele2 9 september €36 per/mnd Bekijken
Samsung Nederland 9 september €849,- Bekijken
Bol.com 9 september €849,- Bekijken
Media Markt 9 september €849,- Bekijken
Coolblue.nl 9 september €849,- Bekijken
Mobiel.nl 9 september €849,- Bekijken
GSMWijzer.nl 9 september €849,- Bekijken
Belsimpel.nl 9 september €849,- Bekijken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*