PlayStation 4 Neo en PSVR moeten grenzen verleggen

Gaming

Volgende week kijken we niet alleen uit naar de nieuwe iPhones van Apple, want op dezelfde dag presenteert Sony ook twee nieuwe consoles: de verbeterde PlayStation 4 Neo en de PlayStation 4 Slim. Volgens Sony CEO Kaz Hirai is de PS4 ”nog steeds de grenzen aan het verleggen”, terwijl het platform op hetzelfde moment “nieuwe hoogten bereikt wat betreft innovatie en entertainment”.

De toekomst van PlayStation

De topman herhaalde dat er sinds mei 2016 meer dan 40 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht. Het systeem is nog altijd de snelst verkopende PlayStation-systeem tot nu toe. Er is echter nog een lange weg te gaan om de PlayStation 2 te overtreffen, waarvan er meer dan 150 miljoen stuks zijn verkocht.

“Om te blijven innoveren in en rond het PlayStation-ecosysteem, blijven we investeren in groei-initiatieven”, aldus Hirai. Een goed voorbeeld hiervan is de PlayStation VR. De virtual reality headset moet zorgen voor een geheel nieuwe ervaring op de PlayStation 4 en PS4 Neo. In Nederland verschijnt de PSVR op 13 oktober voor een adviesprijs van 399,00 euro.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

“Virtual reality geeft ons toegang tot een nieuwe wereld met onbegrensde mogelijkheden in games, maar we zullen het snel uitbreiden naar de rest van onze Sony-groep. VR zal ons in staat stellen om onze technologische kracht te benutten in gebieden zoals digitale beeldbewerking, content creatie en productie. Sony is dus goed gepositioneerd om de trend te zetten hoe, waar en wanneer je toegang krijgt tot content, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst.”

Het bedrijf verwacht in april 2017 meer dan 60 miljoen PlayStation 4’s te hebben verkocht en daarbij moet de snellere PlayStation 4 Neo en dunnere PS4 Slim helpen, beide consoles worden volgende week in New York officieel aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*