Google vervangt Nexus-serie met Pixel en Pixel XL, Chromecast krijgt 4k-update

Smartphones

De verwachting was dat Google dit jaar twee nieuwe Nexus-telefoons op de markt zou brengen, maar volgens nieuwe geruchten worden deze niet onder de Nexus-serie op de markt gebracht. Het doorgaans goed geïnformeerde AndroidPolice, dat eerder al het bestaan van het tweetal bevestigde, claimt dat Google een evenement op 4 oktober heeft gepland waar de smartphones als de Pixel en Pixel XL worden aangekondigd.

Google-evenement

Het evenement zal overigens niet alleen in het teken staan van de Pixel en Pixel XL, want volgens de bron van de site komt Google ook met een 4K Chromecast, meer informatie over Google Home en een eigen ontwerp voor Daydream VR, hoewel het bedrijf dat eerder zelf al bevestigde.

Pixel en Pixel XL

Laten we beginnen bij de nieuwe Android-telefoons van Google en HTC. De Pixel (Sailfish) is voorzien van een 5-inch 1080p amoled-scherm, terwijl de Pixel XL (Marlin) beschikt over een 5,5-inch amoled-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap van beide modellen vinden we de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Deze chipset bestaat uit vier Kryo-cores op 2,1Ghz, een Adreno 530-gpu en 4GB LPDDR4-geheugen. Naast het schermformaat verschillen de modellen ook qua accucapaciteit, de Pixel heeft een 2770mAh-accu; de Pixel XL een 3450mAh-accu.

Aan de achterzijde vinden we een 12-megapixelcamera waarmee je ook video’s kan opnemen in 4k. Selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam. Onder de cameramodule aan de achterzijde is een vingerafdrukscanner geplaatst. De Google Pixel en Google Pixel XL worden in twee configuraties aangeboden: 32GB of 128GB aan opslaggeheugen. Verder zijn de gebruikelijk features aanwezig zoals Bluetooth 4.2, GPS, Wi-Fi 802.11ac, NFC en 4G/LTE.

De software van de Pixel-serie is gebaseerd op Android 7.0 Nougat, maar deze versie zou mogelijk enkele extra features bevatten ten opzichte van de basisversie van het besturingssysteem. Google zou zich met de nieuwe telefoons meer willen onderscheiden ten opzichte van de overige Android-fabrikanten.

Het ontwerp van de telefoons is op de bovenstaande foto’s te zien en de behuizing is naar verluidt vervaardigd van aluminium, met een glazen paneel aan de achterzijde. De Pixel en Pixel XL worden in de kleuren zwart, zilver en blauw uitgebracht. Wat de telefoons gaan kosten en wanneer ze in de winkels liggen is nog onduidelijk.

4K Chromecast en Daydream

De Chromecast maakt ook onderdeel uit van het evenement en de nieuwste versie van de populaire hdmi-dongle brengt ondersteuning voor 4k. Het nieuwe product wordt aangeboden naast de huidige versie en zal worden geïntroduceerd als de Chromecast Plus of Chromecast Ultra.

Verder komt Google met een eigen ontwerp voor zijn mobiele virtual reality platform Daydream. Het Daydream-apparaat krijgt de naam Daydream View, verdere informatie over het product ontbreekt op het moment nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*