Garmin komt met luxe smartwatch Fenix Chronos

Smartwatches

Voor de mensen die op zoek zijn naar een exclusieve smartwatch is er goed nieuws, Garmin lanceert deze maand namelijk de Fenix Chronos. De Fenix Chronos is een stijlvolle en sportieve smartwatch met GPS en is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen: één van titanium en twee van staal.

Een outdoor smartwatch met een klassiek uiterlijk

Garmin heeft de laatste jaren verschillende smartwatches en andere wearables uitgebracht, maar met de Fenix Chronos doet het bedrijf voor het eerst een poging ook luxe smartwatches aan de man te brengen. Deze exclusieve modellen onderscheiden zich met name door een klassiek en stijlvol uiterlijk en het zijn op het eerste gezicht dan ook compleet andere horloges dan bijvoorbeeld de tweede generatie van de Apple Watch.

Wat betreft de hard- en software is Garmin wat minder vernieuwend. De Fenix Chronis is ‘van binnen’ namelijk vrijwel gelijk aan de huidige collectie high-end smartwatches die het merk eerder op de markt bracht. Een heel groot probleem hoeft dit echter niet te zijn, aangezien ook deze horloges op dit moment tot de top van de markt behoren, zeker voor de sportievelingen onder ons.

De software beschikt over een groot aantal functies om beweging in de buitenlucht te meten en voor bijna elke activiteit is er wel een tracker. Naast een eenvoudige stappenteller, beschikt het digitale horloge onder andere over trackers die beweging bijhouden tijdens het fietsen, golven, roeien en zwemmen. En dat laatste is overigens geen enkel probleem met de Fenix Chronos, het toestel is namelijk waterdicht tot 100 meter onderwater en je kan hem dus gewoon dragen tijdens het zwemmen of snorkelen.

Connect™ IQ platform

De nieuwste Fenix Chronos modellen zijn compatibel met het Connect™ IQ platform. Dit platform biedt ontzettend veel aanpassingsmogelijkheden waardoor je als gebruiker je horloge volledig kunt aanpassen aan de hand van je persoonlijke wensen. Denk hierbij aan gratis apps, widgets, wijzerplaten en gegevensvelden. Naast dat je vele sporten uitgebreid kunt meten, kun je via het display ook meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten, emails en social media berichten ontvangen.

Duurzaamheid en kwaliteit

De nieuwe smartwatch beschikt verder over 1,2 inch display en de batterij gaat in de zuinigste stand ongeveer een week mee. In de meeste gevallen zal de batterijduur waarschijnlijk echter wat korter zijn, vooral als er regelmatig gebruik wordt gemaakt van de verschillende trackers. Echt grote problemen zal het volgens Garmin niet opleveren, zelfs als er continu gebruik wordt gemaakt van GPS gaat de batterij nog altijd zo’n 13 uur mee.

Wie erover nadenkt de smartwatch aan te schaffen zal daarvoor wel diep in de buidel moeten tasten. Voor de goedkoopste uitvoering, een horloge van staal met leren polsband, ben je €1.000 kwijt, terwijl de volledig stalen uitvoering en volledig titanium uitvoering met een prijs van respectievelijk €1.100 euro en €1.300 euro nog wat duurder zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*