iPhone 7 en iPhone 7 Plus al onderweg naar Nederland?

Smartphones

De iPhone 7, iPhone 7 Plus en Apple Watch 2 worden naar alle waarschijnlijkheid morgen tijdens het jaarlijkse Apple-evenement aangekondigd. Dat betekent ook dat de productie inmiddels op volle toeren loopt en volgens een nieuw rapport zijn de apparaten ook al onderweg naar Nederland en verschillende andere markten, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

iPhone 7 en 7 Plus lancering

Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is nog maar de vraag, want wij behoren doorgaans niet tot de eerste groep landen waar de iPhones verschijnen. Mogelijk worden de toestellen vanuit Nederland gedistribueerd naar andere Europese landen. In totaal zou elke levering 371.000 exemplaren van de iPhone 7 en 7 Plus bevatten.

Het is nog niet duidelijk wanneer Apple van plan is om de nieuwe iPhones op de markt te brengen, maar gezien eerdere jaren is het aannemelijk dat het vanaf aankomende vrijdag mogelijk is om een pre-order te plaatsen in de grote landen, waaronder Duitsland en Engeland. De kans dat het bedrijf dit jaar verkooprecords gaat breken achten we klein, omdat het uiterlijk van de telefoons opnieuw gebaseerd is op de iPhone 6- en 6s-serie.

Vorig jaar wist Apple in het eerste weekend een recordaantal van 13 miljoen exemplaren van de iPhone 6s en 6s Plus te verkopen, terwijl de iPhone 6-serie in 2014 goed was voor 10 miljoen. Daarbij moet worden opgemerkt dat de iPhones vorig jaar bij lancering in meer landen waren te verkrijgen, waaronder China.

Apple heeft naar verluidt veel vertrouwen in dat de iPhone 7 en 7 Plus als warme broodjes over de toonbank gaan, en het bedrijf zou de productie in de afgelopen weken zelfs verder hebben opgeschroefd. Bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf geven aan dat Apple meer iPhones heeft besteld zodat het bij lancering aan de grote vraag kan voldoen.

Verwachte specificaties

Op het gebied van specificaties verwachten we een aantal belangrijke upgrades voor de iPhone 7-serie, waaronder een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus, een snellere en efficiëntere Apple A10-soc, verbeterde waterbestendigheid, nieuwe EarPods met Lightning-aansluiting en drie configuraties met 32GB, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. Daarnaast wordt er gesproken over een drukgevoelige thuisknop met haptische feedback.

De iPhone 7 en 7 Plus worden op 7 september om 19:00 Nederlandse aangekondigd. Het evenement zal door middel van een livestream op de Apple-site zijn te volgen. Wil je er zeker van zijn dat je de iPhone 7 of 7 Plus op de dag van release in huis ontvangt? Schrijf je dan nu in op de site van Tele2 en KPN.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*