Pokémon Go genereert niet langer het meeste geld in Apple’s App Store

Gaming

In de Nederlandse App Store is Pokémon Go nog altijd de app die het meeste geld in het laatje brengt, maar in de Verenigde Staten is het zijn koppositie kwijtgeraakt. Pokémon Go werd onttroond door Clash Royale van ontwikkelaar Supercell, waar vandaag een grote update voor werd uitgebracht.

Pokémon Go

Pokémon Go wist in totaal 74 dagen lang de koppositie vast te houden en heeft naar verluidt meer dan 400 miljoen euro opgebracht in de App Store voor iOS en Google’s Play Store, zo claimt onderzoeksbureau Sensor Tower. De game brak daarmee geen records, want Clash of Clans was de nummer één voor 347 dagen op rij, terwijl Candy Crush Saga 109 dagen lang de koning van de hitlijsten was.

Een woordvoerder van Niantic, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Pokémon Go, zei het volgende over de situatie: “We hebben recentelijk naar buiten gebracht dat Pokémon Go meer dan 500 miljoen keer is gedownload sinds lancering, terwijl meer landen nog moeten worden toegevoegd. Deze groei is geheel autonoom en we zijn heel blij met het enorme aantal actieve gebruikers en game-inkomsten. We kijken daarnaast uit naar het verbeteren en uitbreiden van Pokémon Go in de komende jaren.”

Dat Pokémon Go nog steeds populair is blijkt wel uit het feit dat de Pokémon Go Plus nog steeds nergens uit voorraad leverbaar is. De wearable werd vorig week gelanceerd en heeft een adviesprijs van 39,99 euro. Oorspronkelijk had de Pokémon Go Plus al in juli moeten verschijnen, maar door de hoge vraag naar het apparaatje besloot Nintendo de lancering uit te stellen. Door de schaarste liggen de prijzen de prijzen op veilingsites als eBay aanzienlijk hoger in vergelijking met de adviesprijzen, met uitschieters naar 200 euro.

De Pokemon Go Plus is verkrijgbaar bij de IntertoysBartsmit.comCoolblue en Bol.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*