Google X Phone laat gebruikers zelf hardware aanpassen

Google

Motorola-X-PhoneWanneer je een desktop of laptop aanschaft dan krijg je van de fabrikant vaak de keuze om je hardware verder te upgraden of te downgraden, maar tot op heden wordt deze mogelijkheid nog niet aangeboden bij smartphones. Maar dit kan in de toekomst weleens gaan veranderen, want volgens een nieuw gerucht zijn Google en Motorola van plan om een soortgelijke mogelijkheid aan te bieden met de zogeheten X-Phone.

Het nieuws is afkomstig van Android and Me, die claimen toegang te hebben gekregen tot vertrouwelijke informatie over de X-Phone van Google en Motorola. Het is dan ook waarschijnlijk het beste om dit gerucht met een korreltje zout te nemen, want op dit moment is er nog niks bevestigd door beide bedrijven.

In het artikel is te lezen dat Google een merk wil creëren dat sterk genoeg is om het op te nemen tegen de Samsung Galaxy lijn en de iPhone van Apple. De tot op heden onaangekondigde X-Phone van Google zal waarschijnlijk in mei tijdens het Google I/O evenement voor het eerst aan de wereld worden getoond. Het apparaat zal kort na de aankondiging te verkrijgen zijn in de Google Play Store, en ondanks de high-end specificaties zal de smartphone scherp geprijsd zijn om zoveel mogelijk consumenten aan zich te binden

Het is nog niet bekend hoe de hardware van de X-Phone eruit komt te zien, echter gaan er geruchten over een 8-core processor, waarvan één core is toegewijd aan de new human language system van Motorola. Wat in onze ogen nog interessanter is, was het nieuws dat gebruikers zelf de configuratie kunnen bepalen van de X-Phone. Hierdoor zal het mogelijk zijn om je favoriete kleur te selecteren, het RAM geheugen te vergroten of de opslagcapaciteit aan te passen. Na het plaatsen van de bestelling zal de X-Phone binnen een week worden verstuurd. Verder zouden gebruikers hun toestel al via het web van te voren kunnen configureren met eigen achtergronden, beltonen, apps en contacten.

De verwachting is dat de X-Phone bij de lancering zal draaien op Android 5.0 Key Lime Pie, en daarbij beloven Google en Motorola dat gebruikers in ieder geval één volledige Android update zullen ontvangen nadat de smartphone is aangeschaft. Het bedrijf zal met updates niet langer willen wachten op goedkeuring van mobiele providers, hoewel we zullen moeten afwachten of deze bedrijven met dit concept gaan instemmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*