Nu ook ontploffende iPhone 7 gespot

Smartphones

Het is geen geheim dat Samsung en Apple regelmatig wat features van elkaars smartphones lenen. De twee bedrijven vechten momenteel een ware titanenstrijd uit op de smartphonemarkt en doen er alles aan om geen terrein te verliezen op de ander. Apple lijkt daarin dit keer met de iPhone 7 echter wel erg ver te gaan en het toestel lijkt, net als de Galaxy Note 7, spontaan te kunnen ontploffen.

Alleenstaand incident

Zoveel blijkt in ieder geval uit de posts van Reddit-gebruiker kroopdesnoop. Een collega van de Amerikaan bestelde de iPhone 7 Plus, maar die werd niet in opperbeste staat afgeleverd. Hoewel het niet duidelijk wat er precies is gebeurd, heeft het er alle schijn van dat de accu van het toestel tijdens het transport van de fabriek naar de eindgebruiker is ontploft en het moge duidelijk zijn dat het toestel bij aankomst niet meer kon worden gebruikt.

iPhone 7

Het gaat hier vermoedelijk echter, in tegenstelling tot bij de Note 7, om een alleenstaand incident. Er zijn geen andere gevallen bekend waarin de accu van de iPhone7 spontaan is ontploft. Het is dan ook erg onwaarschijnlijk dat er een terugroepactie of andere tegenmaatregelen zullen volgen. Samsung had met de Galaxy Note 7 grotere problemen, voor dat toestel werd wel een grote terugroepactie gehouden en het de lancering van de Note 7 is in verschillende landen, waaronder Nederland, uitgesteld.

Verbeteringen

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn in Nederland op 16 september in de winkel verschenen. De nieuwe toestellen zien er aan de buitenkant hetzelfde uit als hun voorgangers. De nieuwste kleur variant, Jet Black, is alleen beschikbaar voor de iPhone modellen met 128 GB & 256 GB geheugen. De techniek is op meerdere punten verbeterd. Zo beschikken ze over een snellere en energiezuinigere processor, hebben ze standaard meer geheugen aan boord, zijn ze waterbestendig en is de fysieke homeknop vervangen door een homeknop met Force Touch. Daarnaast is de iPhone 7 Plus de eerste iPhone die is uitgerust met een dubbele camera.

Lees ook onze review: ‘iPhone 7 en iPhone 7 Plus: de eerste ervaringen’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*