‘Nintendo NX onthulling zal deze week plaatsvinden’

Gaming

De volgende Nintendo-console, codenaam Nintendo NX, wordt mogelijk nog deze week officieel gepresenteerd. Tot op heden heeft het bedrijf weinig informatie naar buiten gebracht over de console, afgezien van het feit dat de console in maart 2017 wereldwijd wordt uitgebracht. Eerder deze maand bracht een analist van de Australische investeringsbank Macquarie naar buiten dat de Nintendo NX op vrijdag, 21 oktober wordt aangekondigd.

Nintendo NX onthulling

Vandaag heeft de Franse journalist William Audureau, werkzaam voor Le Monde, bevestigd dat de onthulling inderdaad op zeer korte termijn zal plaatsvinden. De informatie zou afkomstig zijn van een bron uit de industrie. Volgens de informatie zal de onthulling plaatsvinden tijdens een Nintendo Direct-evenement. Daarnaast weten we dat de volgende aandeelhoudersvergadering van Nintendo staat gepland op 26 oktober. Het is aannemelijk dat Nintendo de console kort voor deze vergadering uit de doeken gaat doen, zodat beleggers een idee krijgen hoe de console zal worden ontvangen in de markt.

Volgens een Reddit-gebruiker zullen retailers in verschillende markten over de hele wereld hun demonstratie-exemplaren in februari ontvangen, ongeveer een maand voor de wereldwijde lancering van de console. Het geeft potentiële kopers voldoende tijd om een ervaring op te doen met de console. De Nintendo NX zou in de Verenigde Staten 299 dollar gaan kosten en we verwachten dat we deze prijs rechtstreeks kunnen omzetten naar euro’s. Er komt ook een bundel voor 399 dollar, echter is de inhoud daarvan nog onbekend.

De geruchten die tot op heden zijn verschenen suggereren dat de Nintendo NX een hybride console is, die je kan aansluiten op een televisie of onderweg kan gebruiken. Verschillende topmensen uit de industrie hebben de NX voor zijn innovatieve functies geprezen. Daarnaast krijgt de console ook een sociale Share-knop om gameplay te delen via Miiverse, YouTube en Twitter. Deze features zijn ook beschikbaar op de consoles van Sony en Microsoft.

De Nintendo NX zal naar verwachting worden aangedreven door de Tegra 1-soc van NVIDIA, die eveneens wordt gebruikt in de Shield Android TV. Er gaan geruchten die beweren dat Nintendo de Tegra X2 gebruikt, omdat de X1 al meer dan een jaar oud is. Het streefpunt voor games is een 1080p-resolutie op 60 frames per seconde, terwijl video’s in 4k worden weergegeven via diensten als Netflix en YouTube. De games zullen worden geleverd op een cartridge in plaats van disc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*