Afbeelding van LG Nexus 5 verschenen: Snapdragon 800 CPU met 16MP-camera

Archief

lgVoordat je verder leest is het belangrijk om te weten dat dit om een wild gerucht gaat, dat je beter met het gebruikelijke korreltje zout kan nemen. Toch willen we je niet het nieuws over de Nexus 5 onthouden. Google zou naar verluidt namelijk met verschillende fabrikanten werken aan de Nexus 5, en LG zal opnieuw deel uit maken van deze groep. Het huidige model zal intern bekend staan als de Megalodon, en zal in oktober 2013 worden uitgebracht.

Op de onderstaande afbeelding zou een prototype zijn te zien van de LG Nexus 5. Het gaat om een 5,2-inch OLED scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en op de achterkant zou een 16-megapixel camera zijn te vinden die gebruikt maakt van de OmniVision technologie, waardoor het zelfs video’s kan opnemen in 4K op 30 frames per seconde, en 1080p video’s op 60 frames per seconde. Daarnaast is er op de voorkant ook nog 2,1-megapixel front-facing camera te vinden. Onder de behuizing heeft LG gekozen voor een quad-core Snapdragon 800 processor van Qualcomm die geklokt is op 2,3GHz, 3GB LPDDR3 RAM, 3300mAh accu, stereo speakers aan de voorzijde, 150Mbps LTE en HSPA+, geintregeerde DVB-T antenne en het toestel kan doormiddel van gestures worden bediend, een functie die we eerder deze week al zagen op de Galaxy S4.

lg-nexus-5-prototype-630x472

Tijdens het lezen van deze specificaties bekruipt je al snel het gevoel dat dit te mooi klinkt om waar te zien, echter zijn het wel specificaties waar Google en LG absoluut toe in staat kunnen zijn, hoewel je vraagtekens kan zetten over de accuduur van de Nexus 5. Daarbij moeten we ook niet vergeten dat Nexus apparaten normaal gesproken scherp zijn geprijsd, en dit lijkt bijna niet te realiseren te zijn met de bovenstaande specificaties in het achterhoofd. De 16-megapixel klinkt als iets van de toekomst, maar eerder dit jaar liet Google’s Vic Gundotra al op zijn Google+ profiel weten dat de volgende generatie Nexus apparaten zijn uitgerust met geweldige camera’s.

De Snapdragon 800 is één van de krachtigste processor die dit jaar is aangekondigd, maar tot op heden is er nog geen enkel toestel uitgebracht met deze supersnelle chip. Tijdens het Google I/O evenement in mei zullen we mogelijk meer te weten komen over de nieuwe Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*