Qualcomm bevestigt komst OnePlus 3T met Snapdragon 821-soc

Smartphones

Qualcomm heeft afgelopen maandag naar alle waarschijnlijkheid het bestaan van de OnePlus 3T aangekondigd. Het bedrijf onthulde op Twitter dat er een OnePlus-telefoon aankomt die wordt aangedreven door de Snapdragon 821-soc. Daarnaast heeft de klantenservice van OnePlus eveneens aangegeven dat de OnePlus 3T inderdaad bestaat.

OnePlus 3T

Recentelijk verschenen er verschillende geruchten dat OnePlus zou werken aan een verbeterde versie van de huidige OnePlus 3. In eerste instantie werd er gesproken over de OnePlus 3S met een lcd-scherm in plaats van het amoled-scherm van de huidige OnePlus 3. Het bedrijf zou deze stap hebben genomen vanwege de productiecapaciteit, echter sprak OnePlus-topman Carl Pei deze geruchten onmiddellijk tegen en zei hij dat het bedrijf in de nabije toekomst zal vasthouden aan amoled.

Halverwege oktober werd er in de database van het Chinese CNCA een OnePlus-apparaat gespot met het modelnummer A3010. De huidige OnePlus 3 kennen we als de A3000 en de kleine verhoging lijkt te wijzen op een kleinere upgrade en geen volledig nieuwe toestel. Op het Chinese Weibo plaatste een ontwerper van het bedrijf eerdere deze maand al een bericht met de OnePlus 3T, waarna telefoonlekker @evleaks naar buiten bracht dat dit inderdaad het nieuwe toestel is.

Het belangrijkste verschil tussen de OnePlus 3n en OnePlus 3T is de gebruikte chipset. De OnePlus 3T zal worden aangedreven door de Snapdragon 821-soc van Qualcomm, die naar verluidt 10% sneller is dan de S820 en tegelijkertijd ondersteuning biedt voor Google’s mobiele virtual reality platform Daydream VR.

Naast een snellere processor is de OnePlus 3T ook voorzien van een nieuwe camerasensor. Het toestel maakt waarschijnlijk gebruik van de Sony IMX395-sensor met een grotere diafragmaopening van f/1.7, waardoor de camera beter bij minder licht moet presteren. Voor de rest verwachten we een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en 6GB lpddr4-geheugen. Het is nog onbekend op welke versie van Android de telefoon draait.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*