Samsung Galaxy S8 voorzien van efficiënter scherm en dubbele camera

Smartphones

Het regent sinds afgelopen maandag geruchten over de Samsung Galaxy S8. Er gaat geen dag voorbij zonder dat er nieuwe informatie verschijnt over het aankomende vlaggenschip van Samsung. Eerder deze week berichtten we al over het feit dat Samsung met de Galaxy S8 mogelijk blijft vasthouden aan een QHD-scherm en nu is er nieuwe informatie over het scherm gelekt.

Samsung Galaxy S8

Volgens het nieuwe gerucht heeft Samsung besloten om de bezels (randen) aan de boven- en onderkant sterk te verminderen. De voorkant van de Galaxy S8 zou daardoor vrijwel alleen bestaan uit scherm. Om dit te realiseren zal het bedrijf uiteraard gebruik blijven maken van de gekromde amoled-schermen, maar ook van een nieuw materiaal, M8 genaamd. Dit nieuwe materiaal moet het scherm van de Galaxy S8 efficiënter maken en een langere levensduur geven. De schermen van de Galaxy S6- en S7-serie zijn gebaseerd op de M7-serie samenstelling.

Het verkleinen van de bezels aan de boven- en onderkant zou ook betekenen dat Samsung afscheid gaat nemen van de fysieke thuis-knop onder het scherm. De Galaxy S8 zou naar verluidt zijn voorzien van een optische vingerafdrukscanner die kan worden verwerkt in het beeldscherm. De implementatie van deze technologie is echter ingewikkeld en momenteel kan er niet met absolute zekerheid worden gezegd dat dit gaat gebeuren. Er gaan eveneens geruchten over een aanraakgevoelige power- en volumeknoppen, terwijl de WSJ afgelopen maandag suggereerde dat er een knop aan de zijkant wordt toegevoegd voor de slimme digitale assistent.

Een andere verbetering waarover wordt gesproken is de ondersteuning voor draadloos laden met drie spoelen. De technologie stelt gebruikers in staat om de Galaxy S8 veel sneller op te laden wanneer er een laadpad wordt gebruikt, omdat het gebied van contact tussen de plaat en de telefoon zal worden vergroot, waardoor je de S8 niet langer perfect hoeft neer te leggen. Daarnaast zou de Galaxy S8 zijn voorzien van een dubbele camera, een feature die we tot op heden nog niet hebben gezien op een Samsung-telefoons.

Samsung zou overwegen om de aankondiging van de Galaxy S8 in april 2017 te laten plaatsvinden. In de voorgaande jaren vond de onthulling altijd in februari of maart plaats op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 oktober een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*