Panasonic stopt met productie plasma televisies

Archief

18976_2Het aantal verkochte plasma televisies is in de afgelopen jaren steeds verder afgenomen en verschillende bedrijven hebben dan ook de productie van deze televisies gestopt. De plasma technologie lijkt dan ook bijna volledig te zijn vervangen door de LCD technologie. Slechts een kleine groep bedrijven ontwikkelen en verkopen nog plasma televisies, waaronder Panasonic.

Hier zou echter in de komende periode weleens verandering in kunnen komen, want er gaan geruchten dat Panasonic afscheid gaat nemen van de markt met plasma televisies. Reuters zegt informatie te hebben ontvangen dat Panasonic namelijk van plan zijn om de televisie divisie in de komende drie jaar te gaan verkleinen. Het oorspronkelijk nieuws over Panasonic is overigens afkomstig van de Japanse krant Nikkei.

De televisie divisie van Panasonic genereerde tijdens de piek in 2009 en 2010 gemiddeld zo’n 10 miljard dollar aan omzet. Echter is de verwachting dat deze cijfers zullen zijn gehalveerd in 2015 en 2016. Een woordvoerder van Panasonic heeft bevestigd dat het bedrijf momenteel een aantal opties aan het overwegen is voor de toekomst maar dat het bedrijf nog geen definitieve beslissing heeft gemaakt op dit moment.

Panasonic kondigde eerder al aan dat de fabriek, die verantwoordelijk is voor de productie van plasma panelen panelen in westelijk Japan, tijdens het fiscale jaar 2014 zal worden gesloten. Volgens Reuters hebben verschillende bronnen binnen het bedrijf al bevestigd dat het al de waarde van de productie-installatie heeft afgeschreven. Nieuwe televisies zullen dan ook niet meer in deze fabriek worden gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*