HTC Bolt/10 Evo officieel aangekondigd zonder 3,5mm-aansluiting

Smartphones

HTC heeft vandaag in de Verenigde Staten een nieuwe high-end smartphone aangekondigd, de HTC Bolt. Volgens recente geruchten zal dit model op een later moment ook in Europa worden uitgebracht als de HTC 10 Evo.

HTC Bolt / 10 Evo is waterdicht

De HTC Bolt heeft een adviesprijs gekregen van 599 euro en is exclusief te verkrijgen bij de Amerikaanse provider Sprint. Mocht het toestel als de HTC 10 Evo naar Nederland komen, dan moeten we rekening houden met een prijs van 599 euro.

De Bolt is de eerste smartphone van HTC die uit de doos op Android 7.0 Nougat draait. HTC biedt de telefoon aan in de kleuren Gunmetal Grey (donkergrijs) en Glacier Silver (zilver). HTC heeft net als Apple gekozen om de 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting te verwijderen. In plaats daarvan moet er gebruik worden gemaakt van de usb-c-aansluiting.

Door de traditionele 3,5mm-aansluiting te verwijderen is HTC erin geslaagd om de Bolt water- en stofdicht te maken. Het toestel heeft een IP57-rating gekregen en volgens deze standaard moet de smartphone zonder schade een half uur tot een meter onder water kunnen.

Overige specificaties

Onder de motorkap van de HTC Bolt of 10 Evo vinden we de Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Dit is een opvallende keuze, want het gaat hier om Qualcomm’s snelste chip van vorig jaar, die destijds geteisterd werd door hitteproblemen, hoewel deze problemen later werden opgelost met een nieuwe revisie. De chipset nog steeds behoorlijk mee, hoewel het geen concurrentie is voor de nieuwe Snapdragon 820-soc. De chipset wordt bijgestaan door 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen met een micro-sd-slot.

Aan de achterzijde is gekozen voor een 16-megapixelcamera met een diafragmaopening van f/2.0, optische beeldstabilisatie, laserautofocus en ondersteuning voor 4k-video’s. Selfies kunnen worden vastgelegd met de 8-megapixelfrontcam. Het scherm van de HTC Bolt is 5,5-inch groot en heeft een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder het scherm is een thuisknop geplaatst met een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Een 3200mAh-accu zorgt ervoor dat de lichten aanblijven en biedt ondersteuning voor snelladen via Quick Charge 2.0.

Het is nog onbekend of HTC nog steeds plannen heeft om de Bolt in Europa te introduceren als de HTC 10 Evo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*