Launchtitels Nintendo Switch: 3D Mario, RPG Mario, Skyrim, Just Dance, Splatoon en meer

Gaming

De Nintendo Switch wordt in maart 2017 op de markt gebracht, maar er is nog altijd weinig bekend over de games die beschikbaar zullen zijn ten tijde van lancering. De doorgaans goed geïnformeerde journaliste Laura Kate Dale, onder andere bekend van Polygon en Kotaku, heeft op Twitter meer informatie gepubliceerd over de games die er momenteel in ontwikkeling zijn voor de Nintendo Switch.

Nintendo Switch-games

Volgens Dale zullen er bij lancering twee nieuwe Mario-games beschikbaar zijn. Een van de games is een Super Mario 3D platform game die we hebben gezien in de onthullingstrailer, terwijl de tweede Mario-game een RPG is met de Raving Rabbids van Ubisoft. Deze titel zou momenteel in ontwikkeling zijn onder de naam Mario RPG: Invasion of the Rabbids, een game die zich afspeelt in het Mario-universum en draait om de aanval van de Rabbids.

De overige line-up van de Nintendo Switch bestaat bij lancering uit een port van de multiplayer shooter Splatoon, Just Dance (2017) die gebruikt maakt van de bewegingssensors van de Joy-Cons en Skyrim, de welbekende RPG die eveneens in de trailer werd getoond maar nog niet officieel is bevestigd voor de console. Dale verwacht dat deze games op 17 maart gelijktijdig met de Nintendo Switch te verkrijgen zullen zijn. Daarnaast schijnen er nog veel meer titels in ontwikkeling te zijn voor de dag van release, maar daar krijgen we in de komende periode hopelijk nog meer over te horen.

In de zes maanden na de lancering staan er eveneens nog belangrijke games op de planning, waaronder Guardians of the Galaxy van Telltale Games, die kort na releasedatum wordt verwacht; The Legend of Zelda: Breath of the Wild is uitgesteld en zal niet vanaf dag 1 beschikbaar zijn, net zoals Super Smash Bros, Mario Kart 8, Xenoblade X, The Silver Case en een port van Super Mario Maker. Deze titels moeten binnen zes maanden na de komst van de console beschikbaar zijn. Later in 2017 verwachten we Pokémon Stars, een Pikmin reboot en een nieuwe Sonic game. Verder staat er voor 2018 een nieuwe Beyond Good & Evil op de planning die exclusief voor de Nintendo Switch verschijnt.

De Nintendo Switch wordt naar verluidt op 17 maart in Europa gelanceerd. Op 12 januari zal Nintendo meer informatie naar buiten brengen over de Switch, waaronder de exacte releasedatum, launchtitels en de prijs. Eerder deze maand verscheen er desondanks een gerucht dat de console rond 250 euro zou gaan kosten. De Switch is een hybride console waarmee je zowel onderweg als op de televisie kan spelen. Het systeem heeft een 6,2-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en wordt aangedreven door een Tegra-soc van NVIDIA. De Switch beschikt over afneembare controllers die kunnen worden gekoppeld aan de handheld of worden gecombineerd tot één losse controller wanneer je op de televisie wilt gamen.

1 Reactie

  1. Beyond good and evil heb ik vroeger stuk gespeeld, nu koop ik hem zeker (voor de kinderen natuurlijk). Wat een vette titels zeg, nintendo doet er wel echt alles aan om dit een succes te maken, voor hen is het denk ik ook wel “do or die”.
    Jammer dat er dit jaar een starfox game uit is, misschien een nieuwe metroid prime in 2017 op de switch?.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*