iPhone 8 en iPhone 8 Plus: alle geruchten op een rij

Smartphones

In het najaar van 2017 zal Apple naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 8 introduceren en ondanks het feit dat een lancering nog ver weg is, zijn er al wel de nodige geruchten over het toestel verschenen. Apple viert volgend jaar namelijk het 10-jarige bestaan van de iPhone-serie en het bedrijf uit Cupertino zou daarom groots willen uitpakken met een nieuw glazen ontwerp, terwijl de iPhone 6, 6s en 7 gebaseerd zijn op hetzelfde aluminium ontwerp. Dit zijn tot nu toe de hardnekkigste geruchten over de iPhone 8.

iPhone 8 (Plus)

Scherm

De meest aannemelijke verandering voor de iPhone 8-serie is de introductie van een oled-scherm. Apple zou volgens verschillende bronnen al enige tijd overwegen om de overstap te maken naar deze technologie, echter is het grootste probleem de productiecapaciteit van zijn leveranciers. Zij zullen vermoedelijk nog niet aan de vraag naar de iPhone 8 kunnen voldoen en daarom zou Apple kiezen van een andere tactiek.

Apple zou volgend jaar drie nieuwe iPhones willen introduceren, een geheel nieuwe versie met een oled-scherm en twee varianten met een lcd-scherm die gebaseerd zijn op het ontwerp van de iPhone 7. De iPhone met oled-technologie is naar verluidt voorzien van een randloos scherm. Voor Apple is de technologie overigens niet geheel nieuw, want de Apple Watch beschikt al over een dergelijk scherm en de Touch Bar van de nieuwe MacBook is eveneens voorzien een oled-scherm.

Ontwerp

Er wordt gesuggereerd dat Apple kiest voor een nieuw ontwerp met een voor- en achterkant van glas. Het frame zal nog steeds vervaardigd zijn van aluminium. Een andere ingrijpende verandering waarover veel wordt gesproken is de verwijdering van de iconische thuis-knop. De Touch ID-vingerafdruksensor zou worden geïntegreerd in het oled-scherm, waardoor Apple de thuis-knop kan schrappen en het formaat van de onderste bezel kan reduceren.

Camera

De doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo schrijft in zijn laatste rapport dat de iPhone 8 opnieuw zal worden voorzien van een dubbele camera en dat beide sensors optische beeldstabilisatie ondersteunen. Volgens de analist kiest Apple ook voor een verbeterde telelens, voor mooiere foto’s en betere zoommogelijkheden.

“We verwachten dat Apple optische beeldstabilisatie zal toevoegen aan de telelens (CMM) om de nieuwe iPhone aantrekkelijker te maken voor consumenten. We denken dat deze veranderingen de fotokwaliteit en het optische zoombereik ten goede komen. We verwachten dat de telelens zal worden aangepast om optische beeldstabilisatie te ondersteunen in de tele (CCM). Deze verandering komen met twee uitdagingen: de noodzaak om de beeldcirkel van de telelens te vergroten, een stap die zal leiden tot een langere kalibratietijd en complexere assemblageprocessen; een herontwerp van de telelens, zoals een aangepaste beeldcirkel zal leiden tot problemen met betrekking tot de fotokwaliteit rond de hoeken”, aldus Kuo.

Draadloos opladen

Een van de nieuwe functies van de iPhone 8 zou de ondersteuning zijn voor draadloos opladen. In de afgelopen maanden zijn er geruchten verschenen dat Foxconn, de fabrikant van de iPhone, werkt aan draadloze oplaadmodules, maar dat deze alleen worden gebruikt wanneer ze op grote schaal kunnen worden geproduceerd en van goede kwaliteit zijn.

Volgens een nieuw rapport is de draadloze oplaadtechnologie van Apple superieur ten opzichte van de concurrentie, hoewel we ons afvragen of de technologie op tijd klaar is voor 2017. Het gerucht suggereert namelijk dat de iPhone 8 of iPhone 8 Plus op een afstand van 4,5 meter draadloos kunnen worden opgeladen. De oplader zou in het stopcontact worden geplaatst, terwijl de iPhone is voorzien van een ontvanger.

Prestaties

Andere voor de hand liggende veranderingen voor de iPhone 8 bestaan uit de introductie van een nieuwe 10-nanometer Apple A11-soc voor snellere prestaties. Er wordt daarnaast ook gesproken over de toevoeging van meer werkgeheugen, hoewel dat grotendeels zal afhangen van de hoeveelheid nieuwe features die er aan de nieuwe iPhone worden toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*