Xbox 720 vereist installatie van games en constante internetverbinding

Microsoft

xbox-360notextMicrosoft zou gamers met de Xbox 720 weleens kunnen gaan dwingen om games te installeren op de interne harde schijf in plaats van deze af te spelen van een optische schijf. Naast deze verplichting zou de nieuwe Xbox 720 ‘Durango’ gebruikers ook verplichten om constant verbonden te zijn met het internet. Dit blijkt uit nieuwe documentatie die verschenen is uit de Durango XDK (Xbox Development Kit), en volgens VGLeaks duidt deze informatie erop dat Microsoft de manier gaat veranderen waarop games worden geladen. Het vreemde is dat de console wel de beschikking heeft over een Blu-Ray speler, maar dat deze alleen zal worden gebruikt voor de installatie van games.

In de XDK is het volgende te lezen: “Iedere Durango console zal een harde schijf hebben, hoewel de exacte capaciteit nog niet is gekomen. Het zal echter groot genoeg zijn om een groot aantal games op te slaan. Deze games moeten worden geïnstalleerd op de harde schijf. Het spelen van games vanaf een optische schijf zal niet worden ondersteund.”

Volgens eerdere geruchten moet dit ervoor zorgen dat er geen tweede-hands games worden verkocht, omdat iedere game een activatiecode bevat die slechts eenmaal kan worden geactiveerd en ook niet kan worden ingetrokken of worden gewisseld met anderen. Microsoft zou hiervoor een online authenticatie systeem hebben ontwikkeld. In de XDK is hierover te lezen dat de nieuwe Xbox ‘Durango’ altijd in verbinding moet staan met het internet.

De Xbox Durango zou verder enkele verschillende power standen, waardoor de console altijd kan worden ingeschakeld, zonder veel stroom te verbruiken wanneer de console niet wordt gebruikt. De console zal direct klaar staan wanneer een gebruiker wil spelen, en de constante internetverbinding zorgt ervoor dat de software van de console en games altijd up-to-date is.

Microsoft beschrijft de always on, always connected functie als een voordeel voor gamers, omdat deze niet langer zullen worden lastig gevallen met updates tijdens het starten van de console. Helaas kan hetzelfde systeem ook worden gebruikt om te kijken welke games gebruikers spelen. Zonder een internetverbinding zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om een game te spelen, waardoor je niet een game van een vriend kan installeren omdat de activatie code als is gebruikt.

Het enige goede nieuws is dat we niet hoeven wachten totdat de volledige installatie is voltooid: “Durango consoles hebben allen een Blu-ray drive. Optische schijfjes zullen alleen worden gebruikt voor de distributie, maar tijdens het spelen wordt er geen content ingelezen van de optische schijf. Een nieuw installatie systeem is ontworpen om ervoor te zorgen dat games als kunnen worden gespeeld terwijl de installatie nog in de achtergrond aan de gang is.”

De grote vraag blijft dan voor ons of Microsoft hiermee weg kan komen. In onze ogen kan het bedrijf Redmond zich geen slechtere start wensen als men echt van plan is om deze plannen door te zetten. Het zal bijvoorbeeld ook betekenen dat games aan een gamertag worden gekoppeld, waardoor je broertje bijvoorbeeld niet de games kan spelen die jij in bezit hebt. Volgens The Verge klopt de bovenstaande informatie, maar is de documentatie afkomstig uit 2012 en er is nog steeds een kans dat deze plannen zijn geschrapt voor de daadwerkelijk lancering van de console later dit jaar.

Naast een volledig nieuwe Xbox 720 console werkt Microsoft ook aan Kinect 2.0 dat nu standaard gebundeld zal zijn met een console. Deze nieuwe versie kent een verbeterde sensor waardoor het meer mensen kan herkennen, hogere kwaliteit foto’s kan maken en daarbij zal Kinect 2.0 ook beter presteren in ruimte met weinig licht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*