Yahoo overweegt overname videodienst Dailymotion

Archief

daily-motionReuters meldt vandaag dat het informatie heeft ontvangen van verschillende bronnen dat Yahoo momenteel overweegt om de online videodienst Dailymotion over te nemen. De overname zal ervoor moeten zorgen dat Yahoo op korte termijn verantwoordelijk is voor een groot deel van alle online afgespeelde video’s, hoewel er op dit moment nog niks zeker is. Momenteel zouden er gesprekken plaats vinden tussen Yahoo en het moederbedrijf van Dailymotion, het Franse Orange.

Het zou overigens niet gaan om een volledige overname, Yahoo zou zich namelijk willen inkopen voor 75 procent, wat neer zal komen op een bedrag van zo’n 300 miljoen dollar en daarmee is het ook direct één van de grootste Yahoo investeringen onder het bewind van CEO Mayer. Voor Dailymotion zal het de tweede overname op korte termijn zijn, want de overname van Orange werd in twee stappen voltooid, waarvan de laatste pas in januari van dit jaar werd afgerond.

Managing Director van Dailymotion, Ronald Hamilton, weigerde zoals gebruikelijk om te reageren op de geruchten over de overname, en gaf aan Reuters de volgende reactie: “Wij zijn niet in staat om verhalen te bevestigen, ontkrachten of te reageren om speculatie tussen mogelijke onderhandelingen tussen Yahoo en Orange op dit moment.” Zowel Yahoo als Orange weigerden overigens te reageren op de geruchten.

Mocht de overname doorgaan dan zal Yahoo een aandeel krijgen in de online videodienst die momenteel de twaalfde plek in de wereld in beslag neemt, met als marktleider natuurlijk Google’s YouTube. In het artikel van Reuters is te lezen dat Dailymotion in totaal meer dan 2 miljard video’s heeft en gemiddeld zo’n 116 miljoen unieke gebruikers per maand mag verwelkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*