Samsung Galaxy S4 kost 200 euro om te maken

Samsung

samsung-galaxy-s4-10Eén van de dingen die altijd interessant zijn om te zien zijn de teardowns van nieuwe gadgets, zoals smartphones of tablets. Het geeft ons een kijkje onder de behuizing zonder dat we het apparaat los hoeven te schroeven. De Samsung Galaxy S4 moest er ook deels aan geloven, want IHS iSuppli heeft vandaag de virtuele teardown van het nieuwe Android vlaggenschip gepubliceerd.

Het gaat zoals we eerder al zeiden helaas om een virtuele teardown. De website heeft zijn eigen Mobile Handset Cost Model Service gebruikt voor het berekenen van de prijs van de losse Galaxy S4 onderdelen. Volgens iSuppli kost de Galaxy S4 met HDPA+ connectiviteit 236 dollar (205 euro) om te maken.

In vergelijking met de Galaxy S3 die vorig jaar werd uitgebracht is het een behoorlijke stijging. Dit zou te maken hebben met het nieuwe grotere en scherpere scherm van de Galaxy S4, nieuwe sensoren en de de Exynos 5 Octa-soc. Het bedrijf zegt dat een Galaxy S4 met 16GB en HSPA+ connectiviteit 244 dollar kost om te maken, inclusief de kosten voor de assemblage van het toestel.

Dit betekent dat de Galaxy S4 zo’n 30 dollar meer kost om te maken dan zijn voorganger, de Galaxy S3. Uit de virtuele teardown blijkt dat het nieuwe 1080p scherm en de floating-touch functionaliteit al zo’n 75 dollar kosten. De nieuwe processor zal rond de 30 dollar kosten, terwijl de Exynos-soc van de Galaxy S3 slechts $17,50 kostte. Het is overigens opmerkelijk om te zien dat de LTE versie goedkoper is om te bouwen dan de HSPA+ versie van het apparaat. De 4G versie van de Galaxy S4 zal rond de $233 moeten kosten om te produceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*