Notitiedienst Google Keep gelanceerd

Google

google keepGoogle heeft op woensdag een nieuwe dienst genaamd Keep gelanceerd die de strijd aan moet gaan met OneNote, Evernote en andere vergelijkbare notitie- en takendiensten. Met Google Keep is het mogelijk om notities en takenlijstjes aan te maken en deze te synchroniseren met je computer, smartphone en tablets.

Het idee achter de dienst is dat je snel ideeën kan noteren wanneer je ze bedenkt, maar ook kun je een checklist en foto’s gebruiken om bij te houden waar je op dat moment mee bezig bent. Op het blog van Google is te lezen dat de Google Drive dienst wordt gebruikt om de content te synchroniseren met je computer of mobiele apparaten.

De app werkt is voor een groot deel te vergelijken met die van Evernote en OneNote. Voor Android 4.0 en hoger is de app al te downloaden, en krijg je toegang tot je gemaakte notities, maar ook kun notities en foto’s direct toevoegen vanuit de app. Gebruikers kunnen daarnaast kleuren gebruiken om bijvoorbeeld aan categorie aan te duiden of een checklist maken door selectievakjes toe te voegen.

Wanneer je bijvoorbeeld inlogt met je Google account op de Keep dienst en je creëert een notitie, dan zal je deze onmiddellijk zien verschijnen op je smartphone/computer. Verder kan je ook audioclips toevoegen die automatisch worden vertaald naar tekst, hoewel de audio opname ook los kan worden afgespeeld. Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor Android, maar de verwachting is dat Google in de nabije toekomst ook een versie voor de iPhone en iPad zal gaan uitbrengen.

We zullen moeten afwachten of Google Keep daadwerkelijk kan concurreren met Evernote, de dienst die momenteel meer dan 34 miljoen gebruikers telt. Er is in ieder geval nog een hoop werk aan de winkel, want de Keep dienst moet het qua functionaliteit in ieder geval nog wel afleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*