Nederland en België krijgen Galaxy S4 met Snapdragon 600-soc

Samsung

samsung-galaxy-s4-10Het is vandaag exact een week geleden dat de Samsung Galaxy S4 werd aangekondigd, echter is het nog steeds niet geheel duidelijk welke versie er in Nederland zal worden uitgebracht. Kort voor de aankondiging gingen er al geruchten dat er twee verschillende versies zouden worden uitgebracht, een Galaxy S4 gebaseerd op de Exynos 5 Octa en een versie met de Snapdragon 600 processor van Qualcomm.

Dit bleek zoals we nu weten te kloppen, maar Samsung wist tijdens de presentatie niet te melden welke landen, welke versie zouden ontvangen. De oorspronkelijk verwachting was dat de Galaxy S4 met de Snapdragon 600-soc alleen in de Verenigde Staten zou worden uitgebracht, net zoals het bedrijf vorig jaar deed met de lancering van de Galaxy S3. Echter zal deze tactiek dit jaar niet worden gebruikt.

Om tekorten te voorkomen zal Samsung de Qualcomm versie namelijk ook in landen buiten Amerika uitbrengen, waaronder Nederland en België. Mocht je toch per se in bezit willen komen van een model met de Exynos 5 Octa-soc dan maak je mogelijk meer kans bij onze oosterburen, want in Duitsland zullen beide versies van de Galaxy S4 worden uitgebracht.

De grote vraag is dan ook welke versie van de twee de snelste is en daarnaast is het ook nog eens onduidelijk welke processor het zuinigst is, verschillende insiders claimen namelijk dat de Exynos 5 Octa meer stroom verbruikt dan de Qualcomm chip. Eind volgende maand zullen we waarschijnlijk meer weten over de verschillen tussen de twee versies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*