Intel Haswell ultrabooks gaan profiteren van Windows Blue update

Archief

haswellDe volgende generatie ultrabooks zullen waarschijnlijk voornamelijk gaan worden uitgerust met de nieuwe Haswell processors van Intel. Naast het feit dat de nieuwe Haswell chips aanzienlijk sneller zijn in vergelijking met de Ivy-Bridge lijn, zal de processor ook een stuk efficiënter moeten zijn. In samenwerking met Microsoft zullen de ultrabooks met de Intel Haswell processors ook diep worden geïntegreerd in de Windows Blue update, voor krachtigere prestaties en een langere accuduur.

In het artikel van CNET valt te lezen dat de Haswell ultrabooks veel sneller zijn dan de huidige generatie Intel chips. De Windows Blue update voor Windows 8 zal er daarnaast voor zorgen dat je ultrabook in standby bepaalde taken kan uitvoeren zoals het binnen halen van updates, in verbinding blijven met sociale netwerken en e-mails ontvangen. Het lijkt in de basis veel op de Power Nap functie van de MacBook Air en MacBook Pro met Retina-scherm. Met Power Nap is het bijvoorbeeld mogelijk om je MacBook in standby te synchroniseren met verschillende iCloud diensten, hoewel het ook je e-mails van Gmail of een andere vergelijkbare dienst kan binnenhalen.

Tijdens een interview met Intel CEO Paul Otellini in 2011 wist de topman al te melden dat de Haswell chips tot 24 uur mee kunnen gaan op slechts een enkele lading, met een totale standby tijd van maar liefst 10 dagen. De grote vraagt blijft overigens of het bedrijf dit ook daadwerkelijk kan realiseren, want het is nogal een verschil met de huidige generatie chips. Volgens Otellini staat het echter wel vast dat de Haswell processors de grootste verbeteringen zullen brengen qua accuduur in vergelijking met een voorgaande generatie.

De verwachting is dat de Haswell processors in de zomer (juni/juli) in de eerste ultrabooks en hybride laptops zullen zijn te vinden. Tijdens deze periode zullen we ook de Windows Blue update morgen verwachten. Een combinatie tussen de twee kan er weleens voor zorgen dat de lijn tussen een desktop en smartphone/tablet besturingssysteem steeds verder vervaagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*