Mario Kart 8 Deluxe voor Nintendo Switch blijkt groot succes

Gaming

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is tot op heden de bestverkopende game voor de Nintendo Switch, maar Mario Kart 8 Deluxe is in de Verenigde Staten ook uitstekend van start gegaan. Nintendo heeft vanavond bekendgemaakt dat Mario Kart 8 Deluxe de snelst verkopende game is in de Mario Kart-serie.

Mario Kart 8 Deluxe

De game werd op 28 april gelanceerd en is in de Verenigde Staten op de eerste dag meer dan 459.000 keer over de toonbank gegaan. Het oude record was in handen van Mario Kart Wii, die op de dag van lancering 433.900 keer werd verkocht. Dit aantal betekent dat bijna één op twee Amerikaanse Nintendo Switch-bezitters een exemplaar van Mario Kart 8 Deluxe hebben aangeschaft op de dag van release.

Volgens Nintendo zijn er in de Verenigde Staten ongeveer 1 miljoen exemplaren van de Switch verkocht, terwijl er wereldwijd meer dan 2,7 miljoen exemplaren zijn verscheept. Het gaat hier om aantallen die aan retailers zijn geleverd en niet om verkoopcijfers, hoewel de console nog altijd volledig is uitverkocht wat suggereert dat beide cijfers weinig van elkaar zullen verschillen.

Gamers en journalisten zijn uitermate positief over Mario Kart 8 Deluxe, want op Metacritic heeft de game een gemiddelde reviewscore van 9,3 en een gebruikersscore van een 8,9. Mocht het deze cijfers in de komende periode behouden, dan is het de best beoordeelde Mario Kart-game in de afgelopen vijftien jaar. Het is een in onze ogen knappe prestatie, want Mario Kart 8 Deluxe is in de basis eigenlijk een opgepoetste Wii U-versie.

In Nederland is Mario Kart 8 Deluxe beschikbaar bij Bol.com, Media Markt, Nedgame, Wehkamp, Intertoys en Bart Smit. De Nintendo Switch blijft in de tussentijd nog altijd moeilijk leverbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*