HTC U 11 is waterbestendige krachtpatser met high-end specificaties

Smartphones

In de afgelopen periode is er al de nodige informatie verschenen over de HTC U 11 en een Chinese site heeft nu ook een ‘box shot’ gepubliceerd waarop vrijwel alle specificaties zijn te zien. De HTC U 11 zou worden aangedreven door een Snapdragon 835-soc en de behuizing is water- en stofbesteding met een IP57-rating. Bovendien zou het frame van de telefoon aanraakgevoelig zijn om bepaalde acties sneller uit te kunnen voeren.

HTC U 11

Het scherm van de HTC U 11 is 5,5-inch groot en wordt afgedekt met Gorilla Glass 5. We vermoeden dat het gaat om een lcd-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 835-soc van Qualcomm met 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslag, hoewel we in Nederland een variant verwachten met 4GB ram en 64GB opslag. Gebruikers kunnen het werkgeheugen door middel van een geheugenkaartje uitbreiden tot maximaal 2TB.

Het frame van de HTC U 11 is voorzien van aanraakgevoelige sensoren, waarmee gebruikers verschillende functies kunnen uitvoeren door in de behuizing te knijpen, zoals het inschakelen van de camera, Google Assistant starten of een screenshot maken. Gebruikers kunnen Edge Sense ook gebruiken om specifieke apps te lanceren, zelfs wanneer het scherm is uitgeschakeld. Uit de documentatie blijkt dat de functionaliteit kan worden beperkt door het gebruik van bepaalde hoesjes.

Bovendien is de HTC U 11 ook de eerste telefoon van HTC met een water- en stofbestendige behuizing die voor de westerse markt is ontwikkeld. De IP57-rating houdt in dat de behuizing een half uur lang tot een diepte van een meter kan. Verder komt de HTC U 11 met HTC Usonic oordopjes met actieve ruisonderdrukking, BoomSound speakers, ondersteuning voor snelladen via Quick Charge 3.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC en een vingerafdrukscanner.

Aan de achterzijde is er gekozen voor de UltraPixel 3-camera met UltraSpeed AF, een 12-megapixelsensor, optische beeldstabilisatie en een lens met een diafragma van f/1.7. Gezien de marketingterm lijkt het erop dat de camera snel kan focussen. Selfies kunnen worden geschoten met de 16-megapixelcamera aan de voorzijde, die is voorzien van f/2.0-lens.

De presentatie van de HTC U 11 vindt op 16 mei om 08:00 Nederlandse tijd plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*