Modder krijgt Nintendo PlayStation-prototype volledig operationeel

Gaming

Het legendarische prototype van de Nintendo PlayStation, een gezamenlijk project tussen Nintendo en Sony, is volledig operationeel, met dank aan modder Benjamin Heckendorn. Reddit-gebruiker analogueboy ontdekte de console in 2015 tussen de spullen van zijn vader. Kort na de ontdekking van de Nintendo PlayStation maakte Shuhei Yoshida, president van Sony’s Worldwide Studios, dat er slechts 200 exemplaren van zijn geproduceerd.

Nintendo PlayStation

De Nintendo PlayStation had in eerste instantie een verbeterde versie van de SNES moeten worden, inclusief een cd-romspeler. Het systeem werd in 1991 zelfs in het openbaar getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, maar Nintendo trok zich terug en kondigde op hetzelfde evenement een samenwerkingsverband met Philips aan, wat zou resulteren in de beruchte CD-i. De 200 bestaande prototypes van de Nintendo PlayStation werden vernietigd en Sony kwam in 1994 met zijn eigen console, de PlayStation. Ten minste één prototype heeft het overleefd en werkt na het repareren van de cd-romspeler weer naar behoren.

In de laatste aflevering van de Ben Heck Show toont Heckendorn welke stappen hij heeft ondernomen om de cd-romspeler te herstellen. Officiële games zijn er niet voor het apparaat en de modder gebruikt een aantal homebrew games, die zijn ontwikkeld voor emulators van het systeem, om de console te testen.

Ben je nog steeds benieuwd naar de CD-i? Check dan zeker de onderstaande video voor de nodige nostalgische beelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*