iOnRoad hoopt met augmented reality verkeer veiliger te maken

Archief

Schermafbeelding 2013-01-04 om 13.04.54Er is vandaag een interessante navigatie applicatie verschenen voor de iPhone 5, iOnRoad is specifiek ontwikkeld om gebruik te maken van de kracht van de Apple A6-processor en de navigatie integratie die met iOS 6 is toegevoegd. De ontwikkelaars laten weten dat de app kan worden gezien als een black box video recorder die autobestuurders kan assisteren op de weg. Daarnaast biedt de app ook turn-by-turn navigatie in combinatie met een augmented reality interface.

De zwarte doos functie van de applicatie zorgt ervoor dat je een archief kan opslaan van de trips die je hebt gemaakt met de auto. Het idee erachter is dat deze informatie kan worden gebruikt bij het begrijpen van het onstaan van een ongeluk. De app gebruikt daarvoor ook de iPhone camera en andere sensoren van de telefoon om de lijnen op de weg te kunnen detecteren en de afstand naar andere auto’s te berekenen.

Door de afstand te berekenen naar het voertuig voor je kan de app ook bestuurders informeren wanneer ze te dicht op de auto voor hun rijden of wanneer men niet binnen de lijnen rijdt. Verder kan de app ook feedback geven over hoe veilig je rijdt en hoe groen je bent.

Wij zijn er kort mee aan de slag geweest en we moeten zeggen dat augmented reality navigatie zeker een interessante optie is voor de toekomst. Het enige probleem met iOnRoad lijkt te zijn dat de navigatiediensten niet allemaal naadloos zijn geïntegreerd maar mogelijk heeft dit ook meer te doen met de beperkingen van iOS, de versie die door ons in getest. Gelukkig biedt de app een hoop toffe functies zoals augmented reality, waarschuwing voor ongelukken, waarschuwing bij een te hoge snelheid en een overzicht van je kwaliteiten als bestuurder.

iOnRoad is nu beschikbaar in de Google Play en iOS App Store voor slechts €1,79.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*