HomePod is Apple’s veel besproken Siri-speaker

Besturingssystemen

Apple heeft vanavond de HomePod geïntroduceerd, een speaker met Siri-integratie. De speaker kan vragen beantwoorden, HomeKit-apparaten bedienen en muziek via Apple Music afspelen.

Apple HomePod

De HomePod is door Apple voorzien van sensoren om informatie over de kamer te verzamelen en de muziek daarop aan te passen. Apple noemt dit noemt ‘ruimtelijk inzicht’ en gebruikt beamforming om specifieke delen van de audio bepaalde richtingen op te sturen.

Het ontwerp van de Apple HomePod is te vergelijken met het cilindrische ontwerp van de Mac Pro. De subwoofer is door Apple ontworpen en wordt bijgestaan door zeven tweeters, met ieder een eigen driver. Onder de motorkap van de speaker vinden we de Apple A8, die ook de iPhone 6 aanstuurt. Er zijn in totaal zes microfoons aanwezig. De speaker kan door middel van stemcommando’s vragen beantwoorden, HomeKit-apparaten bedienen en muziek via Apple Music afspelen.

https://www.youtube.com/watch?v=1hw9skL-IXc

Apple heeft ook gedacht een de privacy van zijn gebruikers, want de HomePod reageert alleen op de stem van eigenaar. Na het uitspreken van het commando ‘Hé, Siri’ licht de cirkel aan de bovenkant op. De uitgewisselde data wordt versleuteld en anoniem naar de servers van Apple gestuurd.

De HomePod wordt in december in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië gelanceerd. Volgend jaar wordt de speaker ook in andere landen uitgebracht, maar om welke landen het gaat is nog onbekend. In de Verenigde Staten heeft de speaker een adviesprijs gekregen van 349 dollar, inclusief btw is dat ongeveer 399 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*