Google Translate update voor Android maakt offline vertalen mogelijk

Google

Google-Translate-Vertalen-Featured-LogoGoogle Translate is in de basis een erg handige vertaal dienst voor wanneer je internationaal aan het reizen bent, maar dit brengt ook voor enkele problemen met zich mee, want het merendeel van de gebruikers hebben op dat moment waarschijnlijk niet de beschikking over een constante dataverbinding, dit omdat je niet je eigen databundel kan gebruiken in het buitenland. Gelukkig zijn er in de verschillende app stores al wel een aantal alternatieven te vinden die offline werken, maar hou je het toch liever bij Google Translate dan hebben we goed nieuws voor je.

Vandaag is Google Translate voor Android namelijk voorzien van een update die je de mogelijkheid geeft om taalpaketten voor 50 verschillende talen te downloaden voor offline gebruik. Na het starten van de app kun je in het menu eenvoudig selecteren welke talen je offline beschikbaar stelt. Wanneer je bijvoorbeeld naar Zweden op vakantie gaat, dan is het verstandig om zowel de Nederlandse als Zweedse taal te downloaden. Volgens Google zijn de paketten minder uitgebreid dan de online versie, maar is het altijd nog beter dan niks.

Voor iOS is er ook een Google Translate app beschikbaar, maar momenteel is het onduidelijk wanneer deze geüpdatet zal worden met de mogelijkheid om offline tekst te vertalen. Met de Android app is het nu overigens ook mogelijk om verticale tekst te vertalen in het Chinees, Japans en Koreaanse door middel van je camera. Google voegde de camera functie in augustus vorig jaar al toe voor andere talen.

De offline Google Translate update is nu te downloaden via de Google Play Store.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*