Microsoft gaat Windows RT en Windows 8 samenvoegen met Windows Blue-update

Microsoft

Windows BlueDigiTimes meldt vandaag dat het informatie heeft ontvangen van een bron uit de toeleveringsketen, dat Microsoft mogelijk niet langer Windows RT apparaten gaat lanceren en deze gaat samenvoegen met de nieuwe revisie van Windows, Windows Blue.

De Windows RT versie wordt door Microsoft gebruikt voor apparaten die gebaseerd zijn op de architectuur van ARM. Windows RT is qua looks & feel exact hetzelfde als de moderne interface die je kent van Windows 8, maar het ondersteunt helaas niet de zogeheten legacy apps, en ook kent het enige compatibiliteitsproblemen.

Microsoft heeft de samenvoeging van Windows RT en Windows 8 overigens nog niet officieel aangekondigd, en waarschijnlijk hoeven we hierover ook nog geen informatie over te verwachten voor de start van de Microsoft Build Conference 2013. Dit evenement voor ontwikkelaars zal in San Francisco plaats vinden van 26 tot 28 juni. Tot dat moment zijn dit niks meer dan geruchten, die het best met het gebruikelijke korreltje zout kunnen worden genomen.

Naast het nieuws over Windows RT verwacht DigiTimes ook dat de verkoop van op Intel-gebaseerde Windows apparaten sterk zal afnemen in de periode voor de lancering van de nieuwe Haswell Core processors van Intel. De eerste op Haswell-gebaseerde Intel producten worden verwacht in de zomermaanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*