The Inpatient aangekondigd voor PlayStation VR

Gaming

De E3-presentatie van Sony was tot de nok toe gevuld met games, maar een van de leuke verrassingen was in onze ogen de PlayStation VR-game The Inpatient. Kort na de onthulling verschenen er meer details over de psychologische horror game; The Inpatient blijkt namelijk een prequel te zijn die zich 60 jaar voor Until Dawn afspeelt.

The Inpatient

In de game speel je een patiënt met geheugenverlies die is opgenomen in het Blackwood Sanatorium. “Je hoeft Until Dawn niet te hebben gespeeld om van The Inpatient te genieten; het is een spel dat volledig op zichzelf staat met een gloednieuw verhaal en een cast van personages”, aldus ontwikkelstudio Supermassive in een blogpost op het PlayStation Blog.

Aan het begin van de game stelt een mysterieuze man genaamd Jefferson Bragg, de eigenaar van het sanatorium, je enkele vragen. Hij zegt dat hij je probeert te helpen, maar alles is niet wat het lijkt. Gedurende het spel ontdekt je wie je bent en waarom je bent opgenomen. “In de loop van het spel ontmoet je allerlei interessante patiënten en medewerkers, elk met hun eigen motivaties en agenda’s. Hoe je op deze personages reageert en welke keuzes je maakt hebben grote en dramatische gevolgen voor hoe het verhaal zich ontvouwt”, zo leest de beschrijving van The Inpatient.

De handen, voeten en het lichaam zijn gemodelleerd in The Inpatient, zodat je jezelf kan zien door de PlayStation VR. Bovendien zullen personages in de game ook reageren wanneer je hardop praat. De schrijvers van Until Dawn, Larry Fessenden en Graham Reznick, zijn verantwoordelijk voor het verhaal van The Inpatient. Daarnaast kondigde de studio ook nog Hidden Agenda, een criminele thriller, aan voor de PlayStation VR

Momenteel kun je voor 379 euro kennis maken met de PlayStation VR, die tijdelijk wordt geleverd met de vereiste PlayStation Camera en PlayStation VR Worlds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*