LG heeft vandaag de LG G6+ aangekondigd als een verbeterde versie van de originele G6, die in april in Nederland werd gelanceerd. De LG G6+ is voorzien van meer opslaggeheugen, beschikt over een quad-dac voor verbeterde audiokwaliteit en wordt aangeboden in enkele nieuwe kleuren.
LG G6+
Opmerkelijk genoeg wordt de processor van de LG G6+ niet geüpgraded, want onder de motorkap vinden we de enigszins gedateerde Snapdragon 821 van Qualcomm. In de vlaggenschepen van de concurrentie, zoals de HTC 11 en Sony Xperia XZ Premium, ligt de nieuwe Snapdragon 835, die zowel sneller als efficiënter is en ook op het grafische vlak beter scoort. Verder komt de LG G6+ nog steeds met 4GB aan werkgeheugen en is de capaciteit van het opslaggeheugen verdubbeld van 64GB naar 128GB.
Update: de LG G6+ verschijnt voorlopig niet in Europa en beschikt over 6GB aan ram in plaats van de hierboven vermelde 4GB.
Een andere welkome verandering is dat de LG G6+ draadloos kan worden opgeladen via de Qi-standaard, echter is deze optie alleen beschikbaar in bepaalde landen. Het is nog onbekend om welke landen het gaat. De Zuid-Koreaanse versie van de LG G6 was voorzien van een 32bit-quad-dac en deze maakt nu zijn opwachting in alle varianten van de LG G6+. Bovendien kunnen gebruikers direct profiteren van de verbeterde geluidskwaliteit dankzij de meegeleverde koptelefoon van B&O Play.
Het is nog onbekend wanneer de nieuwe LG G6+ in Europa verschijnt en wat het toestel moet gaan kosten. Het enige wat we weten is dat er verschillende nieuwe kleuren worden geïntroduceerd, waaronder Optical Astro Black, Optical Marine Blue en Optical Terra Gold.
Software-update voor LG G6
Daarnaast kondigde het bedrijf ook enkele verbeteringen aan voor de reguliere LG G6. Een update voor Face Print maakt het mogelijk om het toestel te ontgrendelen met gezichtsherkenning zonder een knop in te hoeven drukken. Dit proces neemt minder dan een seconde in beslag. Optimalisaties moeten zorgen voor een lager energieverbruik en de camera-app waarschuwt wanneer er een vinger in het beeld is te zien op het moment dat je een foto wil vastleggen.