‘Productie iPhone 8 vertraagd door tekort aan nand-chips’

Smartphones

Eerder deze week bereikte ons het nieuws dat de productie van de iPhone 8 vertraagd zou zijn door het beperkte aanbod van oledschermen, maar nu claimt een nieuw rapport dat Apple ook moeite heeft om voldoende nand-chips te bemachtigen. DigiTimes schrijft dat SK Hynix en Toshiba een lagere productieopbrengst hebben gerealiseerd dan verwacht, waardoor Apple moest aankloppen bij Samsung voor de levering van meer chips.

Productie iPhone 8

De tweede bedrijven zouden 30 procent minder nand-chips hebben geproduceerd dan oorspronkelijk werd verwacht, echter hoopt Apple dat Samsung dit aantal kan compenseren. Het Zuid-Koreaanse heeft namelijk onlangs nog zijn faciliteiten voor de productie van deze nand-chips uitgebreid. Vanwege deze tekorten bestaat er een kans dat de iPhone 8 niet in september verschijnt of dat er op zijn minst ernstige tekorten zullen zijn. Sommige analisten verwachten dat het toestel pas in oktober of november leverbaar zal zijn.

Het plan is, naar verluidt, om de iPhone 8 naast de iPhone 7s en 7s Plus te introduceren, waarbij het vlaggenschip met oledscherm mogelijk op een later moment wordt gelanceerd. De verkoop van de twee andere modellen gaat waarschijnlijk eind september of begin oktober van start. Deze modellen zijn qua uiterlijk gebaseerd op de iPhone 7-serie, echter zullen ze worden voorzien van een glazen achterkant en nieuwe hardware. Beide modellen worden uitgerust met een lcd-scherm: 4,7-inch voor de iPhone 7s en 5,5-inch voor de iPhone 7s Plus.

Apple gaat met de iPhone 8 enkele nieuwe functies introduceren, waaronder een oledscherm met dunne schemranden, een glazen behuizing met ondersteuning voor draadloos opladen, een dubbele camera aan de achterzijde en een 3d-camera aan de voorzijde. Een recent gerucht suggereerde ook dat Apple afscheid zou willen nemen van de Touch ID-vingerafdruksensor en deze beveiliging zou willen vervangen met gezichtsherkenningtechnologie. Verder wordt de fysieke thuisknop vervangen door een virtuele knop in de onderste rand van het scherm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*